Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'aparcament soterrat de la plaça d'Occitània tindrà 224 places per a residents

Escoltar

L'aparcament soterrat de la plaça d'Occitània tindrà 224 places per a residents

El Ple municipal va aprovar ahir inicialment el projecte bàsic i d'execució per a la construcció de l'aparcament soterrani de la plaça d'Occitània. L'aparcament públic, de tres plantes soterrani, es destinarà a residents i tindrà capacitat per a 224 places, cinc de les quals seran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Es preveu iniciar les obres a la primavera.

El nou aparcament de la plaça d'Occitània estarà situat entre els carrers de Francisco de Goya, Joan Larrea, el passatge de Can Bonminyó i el camí d'accés a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, i s'adaptarà a la geometria rectangular de terreny per tal de conservar els plataners existents. Constarà de tres plantes soterrani disposades en semiplanta, ocuparà una superfície total construïda de 6.088,83 m2 i té un pressupost de 2.170.966,66.

L'empresa Inmuebles Fénix 92 SL, que va guanyar el concurs per a la concessió del servei el passat 5 d'octubre de 2005, construirà, explotarà i conservarà l'aparcament que es destinarà a residents. Per la seva banda, l'empresa municipal GINTRA serà l'encarregada del control de les obres i de la gestió de l'aparcament.

Pel que fa a la distribució de les places, la primera planta disposarà d'un total de 68 places, la segona de 77 i la tercera de 79 places. Cada plaça tindrà unes dimensions estàndard de 4,75x2,4 metres, que seran de 4,75x2,2 metres per als vehicles petits i de 4,75x3 metres més un passadís de 1,2 metre d'ample en el cas de les cinc places adaptades.

Accessos i serveis de l'aparcament

L'entrada a l'aparcament estarà situada al carrer de Joan Larrea i ocuparà part de l'espai actual destinat a aparcaments en superfície. La sortida serà pel carrer de Pompeu Fabra.

Pel que fa als vianants, s'han disposat dos accessos, de manera que hi haurà una sortida des de qualsevol punt de l'aparcament. Un dels accessos es farà mitjançant l'escala que connecta amb el carrer i l'altra mitjançant un ascensor amb capacitat per a sis persones, i adaptat per a aquelles amb mobilitat reduïda. També hi ha previst eixamplar el pas davant de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra amb l'objectiu de crear un carrer més ampli per als vianants.

Serveis i seguretat per a les persones

A més dels serveis habituals com l'enllumenat i la força elèctrica i de l'esmentat ascensor, l'aparcament disposarà de sortides d'aigua de la xarxa pública, lavabos, sistema avançat contra incendis i de ventilació d'acord amb les normatives vigents, i també d'impermeabilització i drenatge de les aigües pluvials.