Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les quartes Jornades de Salut i Alimentació ofereixen conferències, una caminada i una degustació de plats

Escoltar

Les quartes Jornades de Salut i Alimentació ofereixen conferències, una caminada i una degustació de plats

L'Ajuntament organitza del 19 al 26 d'octubre la quarta edició de les Jornades de Salut i Alimentació amb motiu de la celebració el proper dilluns 16 d'octubre del Dia Mundial de l'Alimentació. El programa està coordinat des del Servei de Salut Pública amb la col·laboració del Servei de la Dona i aplega 5 activitats a més de les que es fan a les escoles i als centres de salut.

L'objectiu d'aquestes jornades és difondre els beneficis que proporciona una alimentació saludable combinada amb la pràctica d'algun tipus d'activitat física i implicar-hi alhora diferents serveis i col·lectius ciutadans en la difusió d'hàbits saludables, tal i com es recull en el Pla Municipal de Salut de Mataró.

Amb aquesta finalitat, s'ha fet arribar als centres escolars i casals d'avis propostes i suggeriments temàtics per treballar aquests aspectes, vinculant-ho amb activitats dels seus propis programes.

A més, es treballa de manera conjunta amb personal sanitari dels centres d'atenció primària, on es realitzen tallers d'alimentació saludable amb pràctiques de cuina, l'escola de restauració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró, amb l'Associació de Venedors del Mercat de la plaça de Cuba, Comerç de Mataró Centre, l'Associació de Veïns de La Llàntia i l'Associació de dones de les associacions de veïns de Rocafonda i de Pla d'en Boet.

Per la seva banda, els centres d'educació primària i secundària han proposat activitats a desenvolupar en l'entorn escolar: celebrar el dia de la fruita, crear entrepans diferents, elaboració de plats en el centre, xerrades i col·loquis sobre l'activitat física i el sedentarisme a càrrec de professorat d'educació física, la memòria culinària (recollida de receptes d'abans), enquestes sobre consum d'aliments, caminades, activitats vinculades amb el menjador escolar, entre d'altres.

I el casals de gent gran vinculen la setmana de l'alimentació saludable amb activitats als tallers, als menjadors, caminades i grups d'activitat física i tallers d'avis i néts sobre berenars saludables.

Programa de les jornades

. Dijous 19 d'octubre
19.30 h (Can Palauet. Carrer d'en Palau, 32-34). Conferència: "Riscos ambientals i per a la salut del consum compulsiu. El paper de la publicitat" a càrrec de Josep L. Gallego, periodista ambiental, escriptor i col·laborador en diferents programes de ràdio i TV.

. Dissabte 21 d'octubre
9.30 h. Caminada popular: El camí de les fonts.

El punt de sortida serà a la plaça de Josep Cusachs i el recorregut serà: Font del Pericó, Font de l'Aulet, Font dels tres raigs, Parc Forestal i Can Vilardell Vell, on es farà un refrigeri. El punt d'arribada serà a la Font del 1r de maig.
La durada aproximada de la caminada serà de 2h 30 min.
L'activitat és gratuïta.

De 18 a 20 h (plaça de Santa Anna). Mostra de berenars, degustació de tastets saludables. Preu: 2 tastets / 1 €.

"Parlem amb l'àvia Remei". Espai d'intercanvi culinari amb la cuinera mataronina Remei Ribas. L'acte estarà presentat pel periodista Espactac Peran.

. Dijous 26 d'octubre
D'11 a 14 h (Can Palauet). Conferència i debat: "Internet i els trastorns del comportament alimentari (TCA)" a càrrec de Patricia Casasús, psicòloga i directora del Departament de Psicologia Clínica. Asociación Protégeles.
La conferència va adreçada a professionals sanitaris i docents. S'ha de fer inscripció prèvia.

De 18.30 a 20.30 h (Can Palauet). Conferència i col·loqui: "Internet pot influir en l'alimentació dels nostres fills?" a càrrec de Patricia Casasús, psicòloga i directora del Departament de Psicologia Clínica. Asociación Protégeles.
Oberta a tothom.