Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta els nous serveis per als emprenedors i les pimes

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta els nous serveis per als emprenedors i les pimes

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha presentat avui en roda de premsa el nou programa de serveis destinats a les petites i mitjanes empreses (pimes) i als emprenedors de Mataró i comarca. Aquestes actuacions, que es posen en marxa des del Servei d'Empresa de l'IMPEM, tenen com a objectiu permetre a les empreses créixer i internacionalitzar-se, i als emprenedors disposar de noves eines i metodologies per posar en marxa els seus projectes empresarials.

L'objectiu del nou programa és consolidar i incrementar el volum empresarial de Mataró i comarca evitant la fuita de capitals i de talent. Amb els nous serveis, i un cop identificades les necessitats reals de les pimes de Mataró, l'IMPEM vol ajudar a les empreses en tot el seu itinerari, des que sorgeix la idea d'empresa fins que aquesta es converteix en una realitat i, posteriorment, es consolida.

El programa de serveis es divideix en dues línies d'actuació, una per als emprenedors i l'altre per a les pimes.

Serveis per als emprenedors

El programa compren l'atenció personalitzada en cadascuna de les etapes, des de la idea empresarial fins el pla d'empresa:

1. Una plataforma on-line, anomenada POL, per desplegar i posar en marxa un pla d'empresa. La seva accessibilitat és total, durant els 365 dies de l'any i les 24 hores de cada dia.

2. Els dijous de l'emprenedor. Es tracta d'una acció que es portarà a terme periòdicament amb l'objectiu de fomentar la creació de xarxes d'emprenedors, aprendre d'experiències empresarials i combinar la personalització de l'assessorament amb estratègies basades amb la interacció i amb les sessions de treball en grup.

3. Un nou circuit de formació empresarial presencial, per mitjà del qual els emprenedors podran formar-se en les àrees que precisin. Aquest circuit està dividit en 4 mòduls: màrqueting, producció i servucció, jurídic-fiscal i econòmic-financer.

Serveis per a les pimes

Per a les pimes, els serveis dissenyats acompanyen l'empresari des de la posada en marxa del pla d'empresa fins a la seva consolidació i expansió.

1. Innovació: per a empresaris, directius o gerents de pimes que tenen entre 5 i 30 treballadors, multisectorials i amb una facturació inferior a 1 milió d'euros. El seu objectiu és estimular l'actitud innovadora de les pimes i orientar-les en la identificació i gestió de l'avantatge competitiu que suposa.

2. Orientació estratègica: per a empreses en creixement o en procés de gestió del canvi, amb una facturació superior a 60.000 Euros i una plantilla mínima de 2 treballadors més gerència. Es posarà en marxa creant consells assessors formats per professionals, que de forma desinteressada participaran en l'assessorament d'aquestes pimes i els transferiran coneixements i experiència.

3. Finançament i recerca de capital: l'IMPEM posarà en contacte a empresaris i ciutadans de Mataró amb capacitat d'invertir amb projectes empresarials locals amb disposició de créixer i amb necessitats de recursos financers públics o privats.

4. Accés a la internacionalització: analitzant des de l'IMPEM l'aprofitament de les oportunitats d'accés a mercats globals pel teixit de l'economia local; difonent els instruments de suport i mitjans disponibles d'internacionalització i desenvolupant les accions més immediates que permetin a les empreses fer accions concretes de contacte amb mercats exteriors. Per portar-ho a terme, l'IMPEM compta amb la col·laboració de consultors experts i els programes del COPCA i de l'ICEX.

Espai e-dit

L'IMPEM ha creat un espai físic, l'espai e-dit, condicionat tecnològicament tant per a les pimes com per als emprenedors, que serà el lloc de trobada i de realització de les diferents activitats.

Es tracta d'una sala dinàmica, situada a la seu de l'IMPEM (Francisco Herrera, 70), a on tindrà lloc el desenvolupament dels nous serveis, tant reunions com tallers i formació per als emprenedors i per a les Pimes. També hi tindran accés a aquest espai els membres del TecnoCampusMataró, de l'Escola Universitària Polìtècnica de Mataró (EUPMT), el Centre de Tecnologia Empresarial de Mataró i Maresme (Cetemmsa) i el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació del Maresme (Gentic).

L'accés a l'e-dit es fa mitjançant l'empremta digital per garantir-ne la seguretat, l'autonomia dels autoritzats i la coordinació de tots els actes que hi tindran lloc.