Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Educació obre la convocatòria per sol·licitar ajuts per a activitats extraescolars i teatre

Escoltar

L'Institut Municipal d'Educació obre la convocatòria per sol·licitar ajuts per a activitats extraescolars i teatre

La setmana passada va començar la convocatòria per sol·licitar ajuts econòmics a l'Institut Municipal d'Educació (IME) per a la participació en activitats extraescolars i beques per a l'Aula de Teatre. A més, s'han atorgat beques per a l'assistència escolar, servei de menjador i servei d'atenció a l'estiu a alumnes de les escoles bressol municipals.

Ajuts per a activitats extraescolars

L'objecte de la convocatòria és la concessió d'ajuts econòmics als alumnes d'educació infantil de segon cicle i primària dels centres educatius públics i privats concertats, inscrits en activitats extraescolars per als curs escolar 2006-2007.

En total es preveu atorgar 75 ajuts per subvencionar activitats que es desenvolupen en els mateixos centres educatius per un import màxim de 60 € per alumne i curs, que correspon al 50% del preu de l'activitat.

L'IME destinarà a aquests ajuts 4.500 €.

Per prendre part en aquesta convocatòria els nens i nenes han de reunir una sèrie de condicions i la concessió es farà mitjançant concurs de mèrits.

L'últim dia per presentar les sol·licituds és el 16 d'octubre i s'hauran d'adreçar a l'IME (Baixada de les Espenyes, 1, 2n pis).

Beques per a l'Aula de Teatre

La convocatòria és per a la concessió de beques d'estudi per ajudar a l'alumnat matriculat als cursos "Teatre per a joves: de 16 a 17 anys" i "1r nivell: a partir de 18 anys" de l'Aula de Teatre per al curs 2006-2007.

Enguany s'atorgaran 5 beques per a cada curs, per un import de168,28 € per a cada beca del curs "Teatre per a joves: de 16 a 17 anys" i de 216,36 € per a les de "1r nivell: a partir de 18 anys". Així, en total l'IME aporta en aquesta convocatòria 1.923,2 €.

La data màxima per presentar les sol·licituds és el 20 d'octubre i s'han d'adreçar a l'IME. La selecció dels aspirants es farà mitjançant concurs de mèrits.

Més diners per als ajuts als alumnes de l'escola bressol

L'IME ha atorgat 83 beques per a l'assistència escolar, servei de menjador i servei d'atenció a l'estiu a alumnes matriculats a les escoles bressol municipals durant el curs 2006-2007.

En total s'han atorgat 78.244.94 € dels quals 24.858,38 € són finançats per l'IME i la resta pel Departament d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

L'import de cada beca consisteix en una reducció en el rebut mensual de cada alumne que oscil·la entre el 30 i el 80%. Aquesta reducció varia segons l'aplicació del barem recollit a les bases (ingressos econòmics de la unitat familiar, situació de desatenció familiar o risc social i existència de dificultats i/o circumstàncies especials a la família).

La principal novetat en comparació amb el curs anterior és l'increment de la partida destinada a beques. El curs 2005-2006 es van atorgar 9.000 €, el que suposa un augment per a aquest curs de 69.244,94 €. Així, el curs passat cada ajut oscil·lava entre el 10 i el 50%.

Una altra de les novetats és que en les edicions anteriors les beques només suposaven una reducció en el rebut mensual de la quota per escolarització. En canvi, aquest curs les famílies becades també veuran reduïdes les seves despeses de menjador i del servei d'atenció a l'estiu.