Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una exposició, conferències i tallers que mostren com s'ha de viure en plenitud

Escoltar

Mataró acull una exposició, conferències i tallers que mostren com s'ha de viure en plenitud

Aquesta tarda tindrà lloc la inauguració del projecte "Viure el temps. Hàbits per madurar en positiu". L'acte, que es farà a la Biblioteca pública Pompeu Fabra a les 19 h, comptarà amb la presència de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el director de la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social de Caixa Catalunya, Josep Solans; la presidenta de l'Associació Alzheimer Catalunya, Eulàlia Cucurella; i el comissari de l'exposició i membre de l'Associació Alzheimer Catalunya, Josep Vila.

Aquest projecte de la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social de Caixa Catalunya, que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró i ha estat dirigit per l'Associació Alzheimer Catalunya, és materialitza en:

L'exposició

L'exposició "Viure el temps. Hàbits per madurar en positiu" s'estructura mitjançant 5 espais interactius i intergeneracionals on es troba informació referent als diferents àmbits que contribueixen a un envelliment saludable. Aquests cinc espais són:

-         Espai 1 Viu bé, menja bo: aquest espai dóna la visió positiva de portar una vida sana, així menjar bé no sempre és sinònim de sacrifici sinó de plaer.

-         Espai 2 La memòria en joc: mostra com es pot ajudar a la capacitat de memòria al mateix temps que es fomenta el lleure.

-         Espai 3 L'espai dels records: es tracta de construir el present a través del passat, a partir de compartir els records amb els que ens envolten.

-         Espai 4 Molt per fer: es veu com desprès de la jubilació hi ha un conjunt d'activitats il·limitades per desenvolupar i explorar.

-         Espai 5 La teva decisió: punt d'informació sobre conceptes bàsics en matèria legal, que ha de servir perquè un mateix prepari i decideixi sobre el seu propi futur.

Mitjançant aquesta exposició, dirigida al públic en general, es comprova com fer-se gran pot ser una gran oportunitat però que cal conèixer bé aquest procés per tal d'adaptar-nos als canvis i prevenir determinades situacions que ajudin a viure aquesta etapa en plenitud. A més, ens fa prendre consciència que envellir amb salut depèn de molts factors, però el principal és la pròpia persona, que és la màxima responsable de com viu la seva vellesa.

A banda de l'exposició, hi ha diverses conferències i tallers complementaris que permeten aprofundir en les diferents temàtiques tractades i que tindran lloc al llarg del mes de març. A més, hi ha una Guia Pràctica amb informació útil i complementària per tenir a mà durant l'exposició i que complementa el recorregut de la mateixa. També es realitzen visites guiades dirigides a grups.

Les conferències

. Dimarts 28 de març. 19.00 h a la sala d'actes de la Fundació Hospital (carrer de Sant Pelegrí, 3)
"Aspectes jurídics. Una visió legal" a càrrec d'Anna Rovira, advocada i membre d'Alzheimer Catalunya.

. Dimecres 5 d'abril. 19.00 h a la sala d'actes de la Fundació Hospital (carrer de Sant Pelegrí, 3)
"Una alimentació per gaudir de la vida" a càrrec de Mònica Dicenta, dietista i nutricionista de l'Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró.

Els tallers

. Dijous 23 de març i dimecres 29 de març. 19.00 h a la sala d'actes de la Fundació Hospital (carrer de Sant Pelegrí, 3)
Taller d'autoajuda "Treu-te de sobre les neures!"

. Divendres 24 de març.18.30 h al Centre Cívic Molins (carrer de Nicolau Guanyabens, 23-25)
Taller experimental de cuina "Viu bé, menja bo. Dietes saludables"

. Dijous 30 de març i dimarts 4 d'abril. 18.30 h al Casal del Parc (avinguda del Corregiment de Mataró, 28)
Taller de memòria "L'àlbum dels records. La reminiscència"

Les places de les conferències i els tallers són limitades. Per informació i reserves s'ha de trucar al 902 400 973 (telèfon d'informació de l'Obra Social de Caixa Catalunya).

Aquest projecte té caràcter itinerant i en el 2005 ha estat a Figueres, durant un mes i mig, amb un total de 670 visitants, i de 344 participants en els tallers i conferències. A Lleida, durant quatre setmanes, ha comptat amb 1.316 visitants a l'exposició i 297 participants en els tallers i les conferències. I a Granollers hi ha hagut un total de 617 participants en totes les activitats. A partir d'avui i fins al 8 d'abril romandrà oberta al públic a Mataró.

Un cop acabada, l'exposició continuarà el seu recorregut per altres ciutats com Granada, Múrcia, Barcelona i Palma de Mallorca.