Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el renovat Circuit Municipal de Cros després de l'execució dels treballs d'arranjament

Escoltar

Mataró inaugura el renovat Circuit Municipal de Cros després de l'execució dels treballs d'arranjament

L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar el proper diumenge el Circuit Municipal de Cros després dels treballs d'arranjament que s'han dut a terme a l'equipament esportiu. L'objectiu de les obres ha estat consolidar aquest espai per a les competicions de cros a camp obert.

El programa d'actes amb motiu de la inauguració inclou les següents activitats:

  • 10.30 hores.
  • Cursa de l'escola d'inciació i categoria aleví, a la zona de l'esplanada (recorregut curt del circuit).
  • 11.00 hores.
  • Segona cursa per a les categories infantil i cadet, utilitzant el circuit en tot el seu recorregut.
  • 11.30 hores.
  • Visita a les instal·lacions i inauguració oficial, amb parlaments a càrrec del president del Patronat Municipal d'Esports, Ivan Pera, i l'alcalde, Joan Antoni Baron.

Abans de la realització dels treballs, El Servei d'Obres i el Patronat Municipal d'Esports (PME) van consensuar el projecte amb el Grup d'Atletisme Lluïsos Mataró, organitzador dels campionats de cros. L'empresa Incunart, SA, ha dut a terme les obres, que han tingut un cost de 176.833 euros.

El circuit de cros està format per una esplanada d'aproximadament 180 x 50 m i uns camins contigus a camp obert.

Les obres han comprès la pavimentació de l'accés al circuit, que surt del camí dels Contrabandistes i abans era un camí de sorra. El vial té ara 7 m d'ample i 2 voreres laterals.

El projecte també ha inclòs la construcció d'una tanca de 2 m d'alçada per limitar el perímetre de l'esplanada, amb una porta de malla de 4 x 2 m.

A la zona de l'esplanada, s'ha construït una plataforma de formigó per instal·lar les carpes que s'utilitzen a les competicions esportives. S'ha instal·lat una caseta amb 2 serveis i 2 dutxes. També s'han instal·lat les xarxes de clavegueram, d'abastament d'aigua i d'electricitat, per donar servei a les instal·lacions fixes. Una part de les pistes s'ha il·luminat per tal que pugui ser utilitzada per entrenar. En concret, s'han instal·lat les balises de llum que hi havia al passeig Marítim i que l'Ajuntament va treure d'aquesta ubicació per evitar caigudes per part dels vianants.

A les zones malmeses del circuit, s'ha fressat el terreny i s'ha plantat herba natural, de tipus similar a la que hi havia. A més, el terreny s'ha compactat i al tram final de les pistes s'han replegat els talussos per aconseguir una amplada suficient per generar un tram de dos sentits, optimitzant així el recorregut de les pistes.