Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura la nova urbanització del carrer de Sant Antoni

Escoltar

Mataró inaugura la nova urbanització del carrer de Sant Antoni

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va presidir ahir diumenge l'acte d'inauguració de la nova urbanització del carrer de Sant Antoni. L'acte va tenir lloc a les 12.00 hores i va comptar amb les actuacions de la Colla Sardanista Repuntejant, de l'Entitat Folklòrica Catalana de Mataró i de l'Associació Cultural Els Planells, acompanyada de la Cobla Thermalenca de Caldes de Montbui.

Les obres van començar a l'abril i s'emmarquen dins el Pla Integral del Centre-Eixample-Havana. Els treballs han inclòs la renovació del clavegueram, a càrrec de la companyia municipal Aigües de Mataró, SA (AMSA), i la reurbanització del carrer.

Els treballs de renovació del clavegueram, que estava força deteriorat i no tenia prou capacitat hidràulica, han consistit en la instal·lació d'un col·lector de PVC d'1 metre de diàmetre i 370 metres de longitud, i la substitució dels claveguerons que estaven en mal estat. La canalització recull les aigües drenades pels col·lectors del Camí Ral, la baixada de Santa Anna i el carrer de Sant Felicià. La renovació del clavegueram ha tingut un cost de 335.542 euros.

Nova urbanització del carrer

Les obres de reurbanització, dirigides des del Servei d'Obres de l'Ajuntament, han tingut com a objectiu principal millorar l'accessibilitat dels vianants i pacificar el trànsit, i han afectat a una superfície de 2.800 m2.

El carrer de Sant Antoni s'ha pavimentat amb materials diferenciats per delimitar la calçada i les voreres. A les voreres s'hi ha col·locat peces de morter de ciment i a la calçada aglomerat asfàltic. S'ha delimitat una zona de càrrega i descàrrega al final del carrer, pavimentada amb llamborda de formigó colorejat.

També s'ha fet un pas elevat a la cruïlla del carrer del Cós, per fer evident als vehicles que s'entra en una zona de prioritat per als vianants.

S'ha renovat i ampliat l'enllumenat públic existent, amb làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, de 100 W, que milloraran el rendiment econòmic i energètic. Els punts de llum s'han col·locat sobre columnes cilíndriques de 6 metres d'alçada, instal·lades amb una separació entre elles de 12 metres. L'enllumenat s'ha col·locat a una única banda del carrer, davant dels arbres.

També s'han soterrat les línies elèctriques existents als encreuaments de carrer, així com les línies aèries del servei telefònic.

Pel que fa a l'arbrat, s'hi han plantat exemplars de càrpinus i de Pyrus calleriana de la varietat "Chanticleer".

Les obres de reurbanització han tingut un cost de 327.405 euros i les ha executat l'empresa Constraula, SA.

Paral·lelament a la reurbanització del carrer de Sant Antoni, l'Ajuntament va començar el mes passat la reurbanització del carrer de Damià Campeny. Aquest vial s'ampliarà fins la seva connexió amb el carrer de Sant Antoni.