Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa en marxa tots els serveis necessaris per a la temporada de bany a les platges

Escoltar

Mataró posa en marxa tots els serveis necessaris per a la temporada de bany a les platges

L'Ajuntament ja té a punt tots els serveis necessaris per aprofitar la temporada de bany a les platges de la ciutat. El president de la comissió tècnica interdepartamental per als usos del front marítim, Genís Bargalló, ha presentat avui en roda de premsa la planificació de tots els serveis, com la neteja, vigilància i seguretat, mobilitat o seguretat, que s'ofereixen a les platges fins el final de l'estiu.

El Ple municipal va aprovar el passat febrer el Pla d'usos de temporada per a les platges, que estableix les dotacions i efectius que s'hi destinaran. Mataró té 6,5 quilòmetres de costa, i d'aquests aproximadament la meitat són platges habilitades per al bany.

Actuacions de millora de la façana marítima

La inauguració del passeig Marítim del Port, el proper diumenge 4 de juny, coincideix amb l'inici de la temporada de platges. Les obres han permès relligar, amb dues rotondes noves, l'avinguda del Port i el passeig Marítim estrenat ara fa 2 anys.

La inauguració oficial tindrà lloc a les 12.00 hores, i comptarà amb la presència de l'alcalde, Joan Antoni Baron, i el director general de Ports i Transports de la Generalitat de Catalunya i president del Consorci Port Mataró, Esteve Tomàs. El punt de trobada serà a la platja de Pequín. A les 19.00 hores, a l'entrada del Port tindrà lloc l'actuació de l'Agrupació Musical del Maresme i la banda Musikverein Gammelshausen, de la ciutat agermanada de Dürnau-Gammelshausen.

Una altra intervenció que ha permès millorar enguany la façana costanera ha estat el transvasament de sorres que la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat va finalitzar a principis de maig per reomplir les platges de ponent del Port. L'actuació ha consistit en un dragatge del fons marí de la zona de llevant cap a ponent de 40.000 m3 de sorra.

Per últim, la perllongació del sobreeixidor d'aigua pluvial situat a la platja del Varador, que ha dut a terme Aigües de Mataró, permetrà minimitzar a partir d'ara l'impacte ambiental dels efectes de la pluja a aquest punt.

Neteja de les platges

Els treballs de neteja de les platges es desenvolupen enguany entre l'1 de maig i el 30 de setembre, però es faran de manera intensiva a partir de l'1 de juny i fins l'11 de setembre. Durant aquest període, el Servei de Manteniment hi dedica 4 operaris, una màquina per netejar sorres i una embarcació per recollir residus flotants. La neteja es fa amb màquina entre les 3 i les 4 de la matinada i manual a partir de les 6.30 hores.

Tant per part de l'Agència Catalana de l'Aigua com de l'Ajuntament es fan controls periòdics i analítiques sobre la qualitat sanitària i d'aspecte de l'aigua i de la sorra.

Vigilància, salvament i seguretat

Pel que fa la vigilància i salvament a les platges, el servei començarà a funcionar a partir del 3 de juny i anirà a càrrec de Creu Roja, mitjançant el conveni amb l'Ajuntament que formalitza les diferents activitats que l'entitat realitza a Mataró.

Cada dia hi ha entre 18 i 22 persones destinades a aquest servei, que té l'horari més extens que es realitza a totes les platges del Maresme: de 10 a 19 hores tots els dies de la setmana durant els mesos de juliol i agost, i els caps de setmana de juny i setembre.

Respecte a la infraestructura, Creu Roja disposa d'un lloc de socors permanent a les cases del Callao, dos mòduls de cures i vigilàncies al costat de l'espigó del Port i un mòdul d'intervenció immediata a Sant Simó. També hi ha 2 torres d'observació i 4 cadires de vigilància. S'hi afegeixen a l'equip 3 embarcacions d'emergència i elements de senyalització específics: banderes sobre l'estat de la mar, balissament, etcètera. Els pals on es col·loquen les banderes estan situats a Sant Simó, el Callao i el Varador.

D'altra banda, la Policia Local ja ha posat en marxa el servei especial a les platges. Enguany s'hi han destinat 5 agents, com a la passada temporada, que patrullen en bicicleta de 9 a 21 hores de dilluns a divendres, i de 9 a 20 hores els caps de setmana. El servei estarà en funcionament fins el 15 de setembre.

Guinguetes, serveis i transport públic

El Servei de Llicències d'Activitats ha concedit per a aquesta temporada els permisos per a la instal·lació a la platja de 6 guinguetes d'entrepans i begudes, 5 guinguetes de gelats i una terrassa de bar.

Les platges de Mataró compten amb 5 passeres de fusta per facilitar l'accés fins a la sorra i 15 dutxes. Pel que fa a la pràctica esportiva, el Patronat Municipal d'Esports ha habilitat 2 camps de futbol sala, 5 xarxes de voleibol i 2 cistelles de bàsquet.

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, dins del Pla de promoció de ciutat, té previst posar en marxa aquest estiu un punt d'informació turística a la platja.

El servei de Bus Platja, amb les línies 6 i 7, funcionarà del 24 de juny al 27 d'agost els dissabtes, diumenges i festius. L'horari és de 10 a 14.05 hores i de 16 a 19 hores.




Ampliar