Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta la candidatura per ser Ciutat Pubilla de la Sardana 2008-2009

Escoltar

Mataró presenta la candidatura per ser Ciutat Pubilla de la Sardana 2008-2009

El Ple d'ahir va aprovar presentar la candidatura de Mataró com a Ciutat Pubilla de la Sardana 2008-2009 a l'Obra del Ballet Popular. El títol de Ciutat Pubilla es dóna a una ciutat o a un poble que hagi contribuït a la difusió de la sardana.

La iniciativa va sorgir el passat mes de novembre en l'acte d'homenatge a Honorat Vilamanyà. A partir d'aquí, les entitats de la ciutat relacionades amb la sardana es van constituir en comissió per tal de treballar en la proposta.

Amb aquesta candidatura es vol donar a conèixer les tradicions catalanes i tot el fet cultural que l'envolta: la música, la composició, la interpretació, les colles, les cobles, els aplecs, les ballades... I al mateix temps es pretén que Mataró serveixi de punt de partida d'una reflexió més àmplia de com ha d'evolucionar la sardana i la seva música en el segle XXI i quines aportacions es poden fer per ajudar a evolucionar i obrir un relleu generacional a l'associacionisme en general.

Les entitats que s'han adherit a la proposta són: la Cobla Costa Daurada, Cobla Ciutat de Mataró, Cobla Iluro, Grup Cultural "Pla dels Amats", Associació Cultural "Els Planells", Colla Repuntejant, Entitat Folklòrica Catalana de Mataró i l'Agrupació Sardanista Santa Anna de Mataró.