Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohabitatge Mataró convoca un concurs per adjudicar de nou els habitatges públics de lloguer del carrer de Francisco Herrera

Escoltar

Prohabitatge Mataró convoca un concurs per adjudicar de nou els habitatges públics de lloguer del carrer de Francisco Herrera

La societat municipal Prohabitatge Mataró, S.A. ha convocat un concurs per adjudicar de nou els 13 habitatges públics de lloguer del carrer de Francisco Herrera, donat que els propers mesos de juny i juliol finalitzen els contractes amb els inquilins actuals, els primers que van accedir a la promoció al 2001. Els habitatges estan acollits al Pla per al dret a l'habitatge de la Generalitat de Catalunya, i s'adjudiquen per contractes de cinc anys improrrogables, per tal d'oferir l'accés a l'habitatge a un major número de persones amb rendes baixes.

Els interessats poden presentar les sol·licituds a partir del dilluns 3 i fins el proper 21 d'abril, ambdós inclosos, a les oficines de Prohabitatge Mataró, SA (carrer de Pablo Iglesias, 63, 1a planta), de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 16 a 18.30 hores, i els divendres de 9 a 14 hores. També es poden presentar a les oficines d'atenció ciutadana (OFIAC) i als centres cívics. Les bases es poden consultar al web de l'Ajuntament i a l'adreça d'internet www.pumsa.com/prohabitatge/herrera.

Els habitatges estan situats als números 82, 84 i 88 del carrer de Francisco Herrera. L'edifici consta de 26 habitatges, 13 dels quals es treuen de nou a promoció pública i la resta estan ocupats per persones reallotjades d'altres sectors urbanístics.

Un dels habitatges de la promoció pública consta d'1 dormitori, deu habitatges de 2 i dos habitatges de 3 dormitoris, de 54, 64 i 70 m2 respectivament. Disposen d'una distribució interior amb ventilació creuada, calefacció, fusteria d'alumini lacat i amb doble vidre; paviments interiors amb rajola de gres, parets de banys i cuines enrajolats fins el sostre; terrasses amb vistes a la zona enjardinada, prescalfament d'aigua calenta (ACS) per plaques solars, i cuina equipada.

Requisits per optar als habitatges

Els requisits per optar als habitatges protegits es resumeixen en deu punts. En primer lloc es tindrà en compte la superfície de cada habitatge: 54, 64 i 70 m2, en funció de si són per a un màxim de dos, quatre o sis membres; que els ingressos globals per cada habitatge no siguin superiors als 19.744 € (en el cas que l'ocupi una persona o parella) i als 23.788 € (en el cas de famílies de sis persones).

També s'hauran d'acreditar uns ingressos mínims nets a l'any per als habitatges d'un (11.200 €), dos (13.300 €) i tres dormitoris (14.500 €). Aquests habitatges costaran 280,26 euros, 332,16 euros i 363,30 euros respectivament cada mes. A part se sumaran les despeses comunitàries, IBI (Impost de Béns Immobles) i la taxa de brossa domiciliària, que ascendeixen a 56,5 euros al mes en total.

Els habitatges de protecció es destinaran a nuclis familiars que resideixin habitualment a Mataró, que acreditin 2 anys d'empadronament seguits a la ciutat o, condició que s'implanta per primera vegada en una promoció, 10 anys discontinus amb la finalitat de convertir-lo amb domicili habitual. Els ingressos dels candidats han de provenir fonamentalment del treball i no poden tenir cap habitatge en propietat o segona residència. A més, els adjudicataris no podran sotarrendar l'habitatge protegit, ni podran haver estat adjudicataris de cap habitatge de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, S.A. (PUMSA).

S'establiran tres grups d'adjudicació: el grup I per a les persones que compleixin els requisits i optin per als pisos de 54 m2, el grup II per als de 64 m2 i el grup III per als habitatges de 70 m2.

Procediment d'adjudicació

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds el 21 d'abril de 2006, el 16 de maig s'exposaran les llistes provisionals d'admesos i exclosos en els diferents grups. Del 17 al 23 de maig s'obrirà el període d'al·legacions, que s'hauran de presentar directament al registre de Prohabitatge Mataró, SA. Les llistes definitives d'admesos i exclosos es publicaran el 29 de maig a les oficines de Prohabitatge, a les OFIAC i als centres cívics i també al web de l'Ajuntament, les llistes definitives d'admesos i exclosos.

El 31 de maig de 2006 es celebrarà el sorteig públic davant notari, que tindrà lloc a les 19.30 hores a la Sala d'actes de l'IES Miquel Biada (Av. de Puig i Cadafalch, 89-99 de Mataró).

Condicions del lloguer

Els habitatges d'aquesta promoció es troben actualment arrendats, i els contractes actuals finalitzen els dies 18 de juny i 3 de juliol d'enguany. Un cop desocupats els habitatges es duran a terme diversos treballs de reparació i/o condicionament per tan de poder lliurar-los als nous adjudicataris-arrendataris a finals de mes de juliol, dependent de les obres que s'hagin que realitzar. Els nous adjudicataris disposaran d'un termini màxim de tres mesos per ocupar els habitatges.

D'altra banda, les condicions dels contractes de lloguer d'aquests habitatges es regiran per la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) i es signaran per un màxim de cinc anys improrrogables, es demanarà una fiança i una garantia i es carregaran totes les despeses de serveis comuns, arbitris i altres impostos que siguin repercutibles al lloguer d'acord amb la normativa vigent.