Prop de 500 persones desfilaran en la cavalcada de Reis

La tradicional cavalcada de Reis recorrerà de nou els carrers de la ciutat demà dimecres 5 de gener a partir de les 17.30 hores. L'arribada a Mataró en helicòpter dels Missatger Reials, el passat dilluns, ha precedit com cada any la visita dels Reis d'Orient. Ahir i avui els patges reials recullen les cartes dels nens a diferents punts de Mataró.

La cavalcada sortirà demà a les 17.30 h de la plaça de Puerto Rico i passarà per la ronda d'Alfons X el Savi, la plaça d'Espanya, el camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda de Leopoldo O'Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda d'Alfons XII, la plaça d'Alexander Fleming, el camí Ral, La Rambla, la plaça de Santa Anna i La Riera fins arribar a la plaça de l'Ajuntament.

Les carrosses recorren en total 4.200 metres. L'arribada dels Reis a l'Ajuntament està prevista cap a les 19.45 hores.

La comitiva la formen 13 carrosses, 2 comparses sense carrossa i els vehicles decorats per 5 entitats de la ciutat. Obriran la cavalcada els vehicles de les 5 entitats, que aquests any són els Armats de Mataró (tractor), l'Hermandad Nuestra Señora del Rocío (tractor), l'Associació de Veïns de la Llàntia (4 camions), el Club ciclista Iluro (turisme i ciclistes) i l'ONCE. Després desfilaran les carrosses temàtiques i comparses: la comparsa dels carters, la carrossa del tren, la comparsa de les ratetes i les carrosses del tramvia, l'avió, el vaixell, els arlequins, la Blancaneus, l'oca, Egipte, les joguines i l'iceberg. Per últim, tancaran la comitiva les 3 carrosses dels Reis d'Orient, que aniran acompanyades per un tractor amb joguines.

Abans de la cavalcada s'han dut a terme les tasques de posada a punt de les carrosses, que consisteixen en la neteja, revisió de la pintura, arranjament mecànic, fusteria i utilleria diversa.

A la cavalcada hi participen prop de 500 persones, entre organitzadors, figurants, serveis municipals i serveis externs, així com diferents equips de suport. Es repartiran prop de 3.000 kg de caramels.

La cavalcada està organitzada pel Patronat Municipal de Cultura i la Comissió de Reis 2006, amb la col·laboració de diferents departaments de l'Ajuntament, dels equips de protecció civil (Creu Roja, bombers, agrupació de defensa forestal) i de diferents entitats i col·lectius de la ciutat.

Mesures de seguretat

Enguany la Policia Local ha destinat 75 agents, 3 vehicles i 6 motocicletes per cobrir la cavalcada. A més, hi haurà un cotxe escala i un tot terreny de bombers, un vehicle de l'Agrupació per a la Defensa Forestal, 3 ambulàncies, un vehicle adaptat de la Creu Roja, 2 vehicles de suport mecànic i 2 de manteniment i 1 de recurs.

Des de l'any 2005 hi ha en marxa un pla específic municipal per a la cavalcada de Reis que millora i assegura tots els temes de coordinació i seguretat.

Com a mesures complementàries es requereix dels ciutadans el següent:

Que evitin recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.

Que vigilin que els nens i nenes no s'acostin a les rodes dels vehicles.

La pujada dels nens i nenes a la carrossa dels Reis la faran només els patges de cada carrossa.

Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses durant tota la cavalcada.

Que fixin un punt de trobada amb els nens i nenes en cas que es perdin. Si això es produís, cal avisar la Policia Local o la Creu Roja.

Afectacions al trànsit i a l'aparcament

Amb motiu de la cavalcada, a partir de les 17.30 hores es tallaran a la circulació el carrer de la Coma i la Muralla dels Genovesos, així com el carrer de Sant Josep, el carrer d'Amàlia i la Muralla del Tigre. Els vehicles tampoc podran circular en els trams en què discorri la cavalcada, que es reobriran al trànsit a mesura que vagin passant les carrosses.

La parada de taxis de la Muralla de Sant Llorenç quedarà anul·lada. També es produiran diferents afectacions en el servei de Mataró Bus.

L'accés a l'aparcament de la Riera quedarà interromput a partir de les 17.30 hores. La sortida dels vehicles s'haurà de realitzar pel carrer d'en Moles. L'accés als aparcaments de la plaça de Santa Anna, Parc Central i plaça de Granollers quedarà interromput mentre transcorri la cavalcada per aquests punts.

L'aparcament en superfície també es veurà afectat per permetre el pas de les carrosses:

A partir de les 6.00 hores quedarà prohibit estacionar a:

  • carrer de Floridablanca, costat Girona, entre el carrer de Prat de la Riba i la Ronda d'Alfons X el Savi,
  • carrer de Prat de la Riba, ambdós costats, entre el carrer de Floridablanca i la paça de Puerto Rico.

A partir de les 15.00 hores, també quedarà prohibit l'estacionament a:

  • ronda d'Alfons X el Savi, costat muntanya, entre la plaça de Puerto Rico i el carrer del Lapidario
  • ronda d'Alfons X el Savi, costat muntanya, entre el passeig d'Antoni Martí Cabanellas i la plaça d'Espanya
  • ronda de Leopoldo O'Donnell, ambdós costats, entre el carrer de Domènec Matheu i la plaça de Manuel Serra i Xifra
  • camí del Mig, costat muntanya, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i el carrer de Joan Larrea
  • carrer de Miquel Biada, costat muntanya, entre el carrer de Joan Larrea i la ronda d'Alfons XII (inclós el xamfrà dret amb la ronda d'Alfons XII)
  • plaça d'Alexander Fleming
  • Camí Ral, ambdós costats, entre la plaça d'Alexander Fleming i el carrer d'Iluro
  • La Rambla (zona de càrrega i descàrrega)
  • La Riera, entre la Muralla dels Genovesos i la plaça d'Espanya.