Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA construirà un edifici d'equipament, un aparcament i un local comercial a La Llàntia

Escoltar

PUMSA construirà un edifici d'equipament, un aparcament i un local comercial a La Llàntia

L'Ajuntament ha encarregat a l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, S.A. (PUMSA), la construcció d'un edifici d'equipament i un edifici d'ús comercial, amb un aparcament soterrat al subsòl, dins de l'àmbit del Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) de la Llàntia de Mataró. La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte el passat dilluns, 6 de febrer.

Els edificis donaran façana al nou espai públic de la Llàntia, que està inclòs dins el projecte d'urbanització del PEMU i que també anirà a càrrec de PUMSA. Aquest nou espai públic quedarà configurat a diferents nivells als entorns del carrer de La Boixa.

Una pista esportiva amb grades i vestuaris, un aparcament públic de 91 places, un espai per a equipament i un local comercial integren el conjunt, que tindrà una superfície total construïda de 4.056 m2. El pressupost d'execució de les obres és de 2.880.348,67 euros.

L'aparcament ocupa la planta soterrània de les dues parcel·les, i també part del subsòl de l'espai públic a tocar del carrer de La Boixa, amb un total de 2.226 m2. Aquest aparcament tindrà una capacitat de 91 places, tres de les quals estaran destinades a persones amb mobilitat reduïda. L'accés rodat a l'aparcament es farà a l'alçada del carrer de La Boixa i l'accés per a vianants mitjançant dues escales que connecten directament amb el nivell inferior del nou espai públic. Un ascensor connectarà els diferents nivells d'ús públic.

L'edifici de l'equipament tindrà diferents usos per plantes: l'aparcament a la planta soterrani, un espai per a equipament de 1.156 m2 en la planta que comunica directament amb l'espai públic i una pista esportiva en la planta coberta. La pista poliesportiva substitueix i millora l'existent actualment. Tindrà les mides reglamentàries i comptarà amb una edificació lateral de serveis per a vestidors i grades. L'accés a la pista esportiva es farà a peu pla pel carrer de la Verge de Guadalupe. Això és possible donat el fort desnivell del terreny.

Pel que fa a l'edifici que allotjarà el local comercial, quedarà situat al costat i al mateix nivell que l'espai d'equipament, donant façana i accés al nou espai públic. Aquest edifici consta d'una planta baixa i un entresol amb un total de 496 m2 de sostre. La coberta de l'edifici serà d'ús públic: s'urbanitzarà i utilitzarà com ampliació d'un altre espai públic que quedarà situat entre els carrers de La Boixa i de la Llevantina. Ocupant una part d'aquesta edifici es situen unes escales exteriors i un ascensor, que comunicarà amb l'aparcament i amb els diferents nivells de l'espai d'ús públic.

Imatge simulada dels nous edificis