Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA i Del Rio, S.L. signen un contracte per a la ubicació d'un supermercat al Camí Ral

Escoltar

PUMSA i Del Rio, S.L. signen un contracte per a la ubicació d'un supermercat al Camí Ral

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA, (PUMSA) va signar el passat 26 de juliol un contracte de lloguer amb la societat Del Rio, S.L, per a la instal·lació d'un supermercat d'aquesta cadena a la planta baixa de l'edifici del Camí Ral 254-266.

El local té una superfície total construïda de 745 metres quadrats. El contracte d'arrendament entre PUMSA i Del Rio, S.L, propietària de la cadena de supermercats, és per un període inicial de 5 anys prorrogables fins a un termini màxim de 25 anys.

El contracte d'arrendament especifica que la societat haurà d'obrir el supermercat, d'alimentació i venda al detall d'articles i complements, en un període de temps màxim de sis mesos des de la signatura del mateix, i supeditat a la preceptiva autorització municipal.

Adjudicació del local

El 30 de març de 2004, el Consell d'Administració de PUMSA va decidir convocar un concurs per a la transmissió de dos locals ubicats a la planta baixa de l'edifici del Camí Ral 254-266. El primer dels locals, de 1.000 m2, va ser arrendat a Actua, quedant desert el concurs relatiu a l'altre local de 745 m2, si bé PUMSA ha rebut diverses sol·licituds posteriors.

Seguint les directrius marcades pel Pla d'Ordenació d'Equipament Comercial (POEC), que preveu 25.000 m2 per a superfície comercial, 3.000 m2 dels quals serien de superfície mitjana d'alimentació €i d'aquests, 1500 m2 estarien al Centre-, PUMSA ha arribat finalment a un acord amb Del Rio, que ja disposa d'un supermercat en funcionament al carrer de Lepant de Mataró.

Complement al mercat de la Plaça Gran

L'obertura d'aquest nou supermercat complementarà l'oferta comercial de la zona de Can Xammar: els articles que ofereix Del Rio venen a complementar el producte fresc d'alimentació que, actualment, ja es pot trobar al mercat de la Plaça Gran i als comerços de rodalies.

Precisament, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha encarregat un projecte de reforma del mercat de la Plaça Gran, obra de l'arquitecte Puig i Cadafalch, que suposarà la consolidació d'aquest entorn com un eix comercial de primera categoria.

Habitatges, aparcament i locals comercials

L'edifici del Camí Ral 254-266 es distribueix en dos plantes soterrànies on es situa un aparcament públic, una planta baixa i planta primera destinades als locals comercials i dos plantes per 10 habitatges dúplex de 91,70 m2.

El nou edifici compta amb una superfície total construïda de 3.796,25 m2 i útil de 3.157 m2. Tots els habitatges, de venda, -excepte un que es va utilitzar de permuta per a un afectat del sector de Can Xammar- es van sortejar el 24 de novembre de 2004 a un preu inferior al de mercat.