Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Piscin_Art 02" uneix l'art contemporani amb el món de l'esport

Escoltar

"Piscin_Art 02" uneix l'art contemporani amb el món de l'esport

A partir d'avui divendres, 24 de novembre, la Piscina Municipal i el Centre Municipal d'Esports El Sorrall acolliran en els seus espais una iniciativa inusual d'uns centres esportius: unes intervencions artístiques en diferents suports. "Piscin_Art" és una iniciativa del Patronat Municipal de Cultura (PMC) en col·laboració amb les Piscines Bernat Picornell de Barcelona que té com a objectiu apropar les pràctiques artístiques contemporànies a un públic molt més ampli de l'habitual. La mostra es podrà veure fins a l'11 de febrer.

L'exposició, en aquesta segona edició, pretén apropar dos mons aparentment allunyats, l'art i l'esport, incidint en l'activitat quotidiana dels usuaris d'aquest dos espais municipals, intentant que l'art esdevingui un element més de la seva rutina diària. Una mostra en què la convivència entre l'art contemporani i la vida és possible i real. I alhora fer partícep el públic de les piscines de Mataró de l'experiència de conviure directament amb obres resultants de la reflexió sobre el món de l'esport i els seus vincles amb l'art.

A "Piscin_Art 02" s'exposen les obres dels artistes guanyadors de l'última edició de "Propostes d'art a les instal·lacions" i també es recuperen peces guanyadores de convocatòries d'anys anteriors. L'objectiu de "Propostes d'art a les instal·lacions" és donar l'oportunitat a futurs artistes de plantejar-se i resoldre una problemàtica com és la d'idear un projecte artístic per a un espai concret i amb unes especificitats relacionades amb un centre esportiu i les activitats de salut que habitualment s'hi practiquen. Aquest projecte, promogut per les Piscines Bernat Picornell des de l'any 1994, afavoreix un espai de diàleg entre els usuaris d'unes instal·lacions esportives i l'art contemporani experimental realitzat per joves creadors provinents de l'Escola Massana i de la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

La mostra, que està coordinada per Àurea Juan i Maria Sellarès, s'inaugurarà a les 19 h a la Piscina Municipal (avinguda del Velòdrom, 25) i al Centre Municipal d'Esports El Sorrall (ronda de Josep Tarradellas, 103) a les 20 h. Per facilitar el desplaçament a les dues instal·lacions hi haurà un bus gratuït per a tots aquells que ho desitgin.

Les obres exposades

A la Piscina Municipal:

  • "Banderas y altavoces" de Marta Barrenechea. Instal·lació de pancartes i so. Marta Barrenechea (Madrid, 1973) viu i treballa a Barcelona i ha estudiat Belles Arts i Filosofia a la Universitat d'Slalom.

  • "Nedar a cegues" d'Anna Bordonada. Acció-instal·lació que trasllada a l'espectador les sensacions que pot tenir una persona cega a l'hora de fer esport. Anna Bordonada (Barcelona, 1975) viu i treballa a la Cellera de Ter (Girona) i va cursar l'especialitat d'escultura a l'Escola Massana de Barcelona, obtenint més tard una beca de perfeccionament de joieria.

  • "O.P.N.I" de Mercè Piqué. Instal·lació que mostra un recull dels Objectes Perduts No Indentificats que es troben en les piscines, fent una reflexió del poc valor que donem als objectes. Mercè Piqué (Barcelona, 1983) viu i treballa a Barcelona i actualment cursa estudis de Graduat en Art i Disseny a l'Escola Massana de Barcelona.

Al Centre Municipal d'Esports El Sorrall:

  • "Naturaleza humana" de Jordi Ayuso. Videoinstal·lació que crea un espai fictici a partir de dos espais reals, traslladant les instal·lacions de les piscines a un espai natural i obert, contraposat al que suposa l'arquitectura on es duu a terme normalment l'activitat física. Jordi Ayuso (Palma de Mallorca, 1980) viu i treballa a Barcelona i ha estudiat a l'Escola Massana el Graduat universitari en Art i Disseny.

  • "Sons desubicats" de Sílvia Pujagut. Acció i intervenció sonora sobre l'àmplia gamma de respiracions que es poden sentir en unes instal·lacions esportives, fent públic un so íntim i personal descontextualitzat. Sílvia Pujagut (Granollers, 1981) viu i treballa entre Granollers i Cajac (França) i ha estudiat art a l'Escola d'Art de Vic i a l'Escola Massana de Barcelona.

  • "Circuit tancat" de Laura Poll i Diego Marmolejo. Instal·lació formada per uns binocles i maniquís i que reflexiona sobre els vincles entre tots els element que conviuen a les instal·lacions esportives: l'aigua, l'arquitectura, l'esport i els usuaris. Laura Polls (Saragossa, 1983) viu i treballa a Barcelona. És creadora visual titulada en Art i Disseny per l'Escola Massana. Diego Marmolejo (Barcelona, 1977) viu i treballa al Masnou. Cursa el Graduat Universitari en Disseny i Arts Aplicades a l'Escola Massana, complementant els seus estudis d'il·lustració i dibuix a l'Escola Eina.