Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró inicia a la ciutat els actes populars de la Festa d'Internet a Catalunya

Escoltar

TecnoCampusMataró inicia a la ciutat els actes populars de la Festa d'Internet a Catalunya

Amb el lema "Internet és fàcil, és útil", tenen lloc a Catalunya els actes de FesInternet, la segona edició de la festa d'Internet a Catalunya que promouen a Mataró TecnoCampusMataró (TCM) i l'Ajuntament amb la col·laboració d'altres entitats. Fins el 24 de maig se celebren diferents activitats relacionades amb Internet i les noves tecnologies. FesInternet coincideix també amb el Dia Mundial d'Internet que se celebra, a proposta de la Cimera Mundial de la Societat del Coneixement de Tunis, el 17 de maig.

Jornades, tallers, il·lustracions digitals, xat i debat son alguns els actes presencials i en línia que integren el programa FesInternet a Mataró. Aquests actes tenen l'objectiu d'apropar les noves tecnologies a ciutadans i ciutadanes, mostrar-los la facilitat d'accés a Internet i els seus usos i avantatges en l'àmbit personal i laboral.

Tallers i jornades tecnològiques

Amb aquesta voluntat, s'imparteixen els tallers per a pares i mares "Posa't al dia" als diferents centres de formació primària i secundària de Mataró i continuaran els tallers de noves tecnologies dirigits a tothom al Casal de Joves € Sidral (plaça d'Espanya, 1) de Mataró. Per a més informació es pot trucar al telèfon de TecnoCampusMataró (93 741 49 60) o connectar-se al web www.tecnocampus.com/cursos.

Dins del programa d'actes del FesInternet, el dijous 11 de maig de 10 a 12 hores s'impartirà a la seu de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) al carrer de Francisco Herrera, 70, el taller de telefonia mòbil avançada. El taller està dirigit a emprenedors i a totes aquelles persones que volen conèixer noves aplicacions mòbils per millorar el rendiment de les seves empreses i/o desenvolupar noves aplicacions i negocis basats en aquestes tecnologies.

Dilluns 15 de maig a Can Xalant tindran lloc les jornades Creativitat i Internet (17.30 h) a càrrec de Joan Soler Adillón, professor i autor de l'eina PixelDraw; "Qui governa Internet?" és el títol de la jornada que es farà a continuació (18.30 h) i finalment tindrà lloc una trobada de blogers de la ciutat sota el títol "Mataró, ciutat blog" (19.30 h).

Xat i il·lustracions en línia

El dissabte 20 de maig, de les 11.00 a les 12.00 hores del migdia, se celebrarà el 20è xat del Dissabtes TCM, en el que hi participarà la periodista mataronina i actual presentadora del programa Catalunya en Plural de COM Ràdio, Sílvia Cóppulo. Tothom que vulgui fer les seves preguntes a Sílvia Cóppulo sobre la seva trajectòria o programes podrà fer-ho participant al xat que s'emetrà en directe per Televisió de Mataró (TVM) accedint a l'adreça www.tecnocampus.com/xat.

Sota el títol "Pixeldraw, crea amb pixels", Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró amb la col·laboració de TecnoCampusMataró convoca un esdeveniment de creació artística que tindrà lloc a la xarxa mitjançant l'adreça http://www.canxalant.org/pixel. És, per tant, un esdeveniment que té lloc a Internet on tothom podrà fer els seus dibuixos i col·laborar en la creació d'un gran mosaic que restarà exposat a la pàgina web.

Videoconferència amb Sierra de Yeguas

Un altre dels actes destacats de FesInternet a Mataró és la videoconferència entre els veïns de la localitat de Sierra de Yeguas (Málaga) i Mataró que permetrà l'apropament de la vila andalusa, que actualment compta amb 3.800 habitants, i la capital del Maresme on en resideixen un miler.

L'acte tindrà lloc dimarts 16 de maig a les 19.30 hores a la Sala d'Actes de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) a l'avinguda Puig i Cadafalch, 101-111. Es tracta d'una conversa en vídeo i so que permetrà establir comunicació entre els assistents a la Sala d'Actes de la EUPMt i els participants al saló de plens de l'Ajuntament de la vila andalusa.

CD de Música Lliure

Finalment, el divendres 12 de maig a les 22 hores i a la Sala CLAP (carrer de Serra i Moret, 6 del Polígon Pla d'en Boet) es donaran a conèixer les llicències "Creative Commons" sobre drets d'autor, aplicades a la música que comptarà amb la participació de Pirat's Sound System i Roig. El CD-ROM ha estat editat per FesInternet, DURSI, FBSIC, Culturalliure, Creative Commons i la revista Enderrock.

Dins dels actes de FesInternet, també tindrà lloc el 24 de maig a les 22.30 hores la realització del programa "Pantalla Oberta" a Televisió de Mataró (TVM) que es dedicarà a Internet.