Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 740 usuaris utilitzen l'espai "Ocup@ció Jove: el portal de la feina" en els primers mesos de funcionament

Escoltar

Un total de 740 usuaris utilitzen l'espai "Ocup@ció Jove: el portal de la feina" en els primers mesos de funcionament

L'espai "Ocup@ció Jove: el portal de la feina", inaugurat el 17 d'octubre de 2005, ha atès 740 persones en els primers mesos de funcionament. El servei està ubicat al Sidr@l, al Casal de joves de la plaça d'Espanya.

Aquest servei és una iniciativa de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), i té com a objectiu oferir un espai d'informació i orientació sobre les ocupacions actuals i les de futur, adreçat als joves entre 16 i 25 anys. Pretén apropar els usuaris al món laboral, mitjançant l'assessorament de professionals i l'ús de les noves tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

L'espai està equipat amb els ordinadors i programari necessari per tal de donar suport a l'orientació del jove.

El perfil d'usuari és majoritàriament joves en situació de desocupació i estudiants, entre 16 i 25 anys, més nois que noies ( 61,2 % nois) i amb un nivell de qualificació professional de Graduat escolar i ESO (28%). Així mateix també fan ús de l'espai els professionals, mestres, tutors i tècnics orientadors que estan interessat pel tema.

Actuacions desenvolupades

Durant els primers set mesos de funcionament, l'espai Ocup@ció Jove: el portal de la feina ha atès un total de 740 persones que han participat en diferents accions:

  • 19 xerrades a joves de quart d'ESO de diferents IES de la ciutat, amb un total de 415 participants;
  • 2 xerrades a pares i mares de joves que finalitzen l'ESO, amb 24 participants;
  • 6 tallers de recerca de feina per Internet: "La Feina a un clic", amb un total de 37 persones participants
  • 288 joves que han fet ús de l'espai en horari de matí per a consultes i assessorament relacionat amb la recerca de feina i la definició del propi projecte professional
  • Xplora: 45 joves dels sis centres de secundària públics de Mataró que han participat al programa d'orientació professional
  • Professionals de centres educatius i tècnics d'ocupació de diferents municipis.

Novetats que s'incorporaran al projecte

Durant el mes de juliol, l'IMPEM adquirirà una aplicació informatitzada basada en els continguts de la Intranet de Porta 22, un servei innovador de Barcelona Activa pensat per a oferir informació, formació i assessorament personalitzat sobre les noves ocupacions, els sectors econòmics emergents, les noves cultures del treball i les noves oportunitats d'ocupació que es generen en el si de la Societat del Coneixement.

Els continguts d'aquest aplicatiu informàtic són: fitxes ocupacionals sobre nous perfils professionals, la descripció i informació de 13 sectors d'activitat econòmica; audiovisuals amb reportatges de cadascun del sectors, vídeos sobre ocupacions específiques i testimonis de professionals en viu. Incorporarà també aplicatius multimedia sobre 15 temàtiques diferents, entre elles un test d'interessos professionals, el procés de selecció, l'entrevista de selecció, així com diferents links a webs especialitzades, borses de treball, beques i ajuts, estudis, centres de formació, entre d'altres.