Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició ensenya la situació dels països afectats pel tsunami més d'un any després de la tragèdia

Escoltar

Una exposició ensenya la situació dels països afectats pel tsunami més d'un any després de la tragèdia

La Biblioteca pública Pompeu Fabra acull des del passat 1 de juny l'exposició "Un any després del tsunami: respostes per a la transformació local al Sud-est asiàtic". La mostra, que es podrà veure fins al 15 de juny, està impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L'exposició és un recordatori per tenir present la crisi que va afectar a les costes dels països del Sud-est asiàtic i l'Àfrica Oriental més d'un any després del tsunami. Es respon així al compromís d'informar als ajuntaments i entitats ciutadanes que es van mobilitzar per contribuir a la resposta humanitària sobre els principis i les accions dutes a terme i garantir la transparència en la destinació dels recursos econòmics aportats.

La mostra consta de 12 plafons amb fotografies i textos explicatius per donar a conèixer la resposta humanitària de la xarxa de municipis solidaris de Catalunya a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Demà dijous, a les 19.30h, està prevista la presentació de l'exposició a càrrec del representant del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Miquel Àngel Prieto. Hi assistirà també la regidora de Participació, Cooperació Internacional i Dona, M. Rosa Cuscó. Aquesta activitat està organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional i és una de les campanyes de sensibilització programades.

Resposta humanitària

L'Ajuntament de Mataró a través de la Secció de Civisme i Cooperació va fer una aportació de 15.000,00 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a la "Campanya al Sud-est asiàtic".

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, el dijous 20 de gener de l'any passat, va acordar adherir-se a la crida que va fer l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament juntament amb la Casa d'Àsia animant a les ciutats a organitzar actes amb l'objectiu de sensibilitzar a la població i recaptar fons per als damnificats del tsunami. Responent a aquesta crida el dissabte 12 de febrer i amb el lema "TSUNAMIdaritat, Mataró amb Àsia" es van organitzar activitats a diferents indrets de la ciutat.

La jornada va acabar amb una concentració davant l'Ajuntament amb la lectura d'un manifest i les actuacions de la Coral Primavera per la Pau i l'Aula de Música Massafrets.