Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival 'Dies de dansa' recorrerà carrers i places mostrant coreografies de 10 grups diferents

Escoltar

El festival 'Dies de dansa' recorrerà carrers i places mostrant coreografies de 10 grups diferents

El president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, ha presentat avui la programació del festival "Dies de dansa", festival internacional de dansa contemporània en paisatges urbans, que tindrà lloc a Mataró, Barcelona i Sitges del 29 de juny al 2 de juliol. A Mataró, el divendres 29 de juny, 10 companyies locals (4 de Mataró), nacionals i internacionals actuaran a places i carrers de la ciutat. A l'acte també hi ha assistit el director del festival, Juan Eduardo López.

Aquesta és l'edició número setze del festival que l'any passat va incorporar la ciutat de Mataró en la seva programació i el 2005 la ciutat de Sitges. "Dies de dansa" forma part del Barcelona Grec Festival i té per objectiu apropar la gran varietat de llenguatges de la dansa contemporània a tots els públics de forma gratuïta. L'edició passada van seguir el festival més de 17.000 persones en 4 dies.

El festival està produït per Transmarató espectacles, SL i compta amb el suport, entre d'altres, de l'Ajuntament de Mataró que ha subvencionat la iniciativa amb 12.000 €.

Els treballs coreogràfics es presenten en espais públics: carrers, places, parcs, edificis... i molts han estat creats específicament per a un espai determinat.

El festival comença el 29 de juny a Mataró, el dia 30 de juny i 1 de juliol recorrerà 7 espais de Barcelona i el 2 de juliol finalitzarà a Sitges.

A Mataró, "Dies de dansa" iniciarà el seu recorregut per la ciutat a les 19 h davant l'Ajuntament i es desplaçarà fins a la plaça de la Muralla on finalitzarà a les 21.30 h, passant per les places de l'Ajuntament, de Santa Maria i del Fossar Xic.

Els grups que participaran seran:

. Cia eN movimeNt, Catalunya (Mataró): 5 min
. Dani Pannullo Dance Theatre Co / Hiroaki Hamada, Madrid € Japó: 10 min
. Satomiki and Collaborators, Japó: 10 min
. Roser López, Catalunya € Holanda: 20 min
. Kinetophobia, Catalunya (Mataró) € Regne Unit: 10 min
. Claire Ducreux, Catalunya € França: 20 min
. María Stamenkovic, Espanya € Sèrbia: 15 min
. Art Trànsit Dansa, Catalunya (Mataró): 10 min
. TgManege, Catalunya (Sitges): 10 min
. Sound System Dance Crew, Catalunya (Mataró): 6 min.