Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró exposa el fons d'art donat per Xavier Ubach a l'Ajuntament

Escoltar

El Museu de Mataró exposa el fons d'art donat per Xavier Ubach a l'Ajuntament

El Museu de Mataró acull del 21 de juny al 9 de setembre la mostra "Col·lecció particular. Donació Xavier Ubach", que exposa el fons d'art que Xavier Ubach i Linares va donar a l'Ajuntament de Mataró el 3 de febrer de 2006.

Es tracta d'una col·lecció particular fruit d'una vida dedicada al col·leccionisme d'art. Xavier Ubach, conegut locutor de ràdio i televisió i també pintor, va iniciar aquesta activitat amb precocitat i va aconseguir reunir grans firmes de l'escola catalana, obra important d'artistes locals i d'amics, i la seva pròpia. En total es supera el centenar llarg de peces entre pintures, escultures i ceràmiques, que tenen com a nexe essencial la personalitat de qui ha reunit la col·lecció.

L'exposició acosta a l'obra de clàssics del panorama artístic català de diferents èpoques i estils, com Urgell, Meifrén, Opisso, Moscardó o Comella, i l'agermana amb el treball d'artistes mataronins o relacionats amb la ciutat de gran anomenada i llarga trajectòria: des dels germans Arenas a Cusachs, passant per Alcoy, Puiggalí, Terri, Cuyàs, Amador, Capitani, Novellas, Estrany, Jordà, Boix, Emilía de Torres, entre d'altres.

Per facilitar-ne la lectura, l'exposició es presenta agrupada en tres gran blocs temàtics: paisatge, figura i miscel·lània. Completa la mostra l'edició d'un catàleg on consten unes notes biogràfiques de Xavier Ubach, escrites per Nicolau Guanyabens i l'estudi de la col·lecció elaborat per la comissària i crítica d'art Raquel Medina.

L'horari de visites és de dimarts a divendres de 18 a 21 hores. L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar l'exposició dijous 21 a les 19.30 hores.