Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla d'acció per al manteniment i millora de les instal·lacions esportives farà 189 actuacions en el 2007

Escoltar

El Pla d'acció per al manteniment i millora de les instal·lacions esportives farà 189 actuacions en el 2007

El Patronat Municipal d'Esports (PME) durà a terme durant el 2007 un total de 189 actuacions incloses dins el Pla d'acció per al manteniment i millora de les instal·lacions esportives municipals. De les actuacions previstes, 28 corresponen a inversions de millora i 78 a treballs de manteniment. A més, es faran també aquest any 83 accions que s'han desprès d'una auditoria feta per encàrrec de l'Ajuntament i s'han planejat les que es volen desenvolupar fins al 2011. La inversió a destinar a totes les actuacions serà de 368.078,17 € el 2007.

Auditoria d'instal·lacions esportives

Amb la voluntat de realitzar un estudi de la situació real de les instal·lacions esportives de la ciutat i poder desplegar un pla d'actuacions de millora, es va determinar fer una auditoria externa que es va acordar en el Ple d'abril de 2004. L'auditoria l'ha realitzat l'estudi d'arquitectura de Xavier Guitart, l'ha dirigit el Servei de Manteniment de l'Ajuntament i el PME i ha estat subvencionada pel Servei d'Esports de la Diputació de Barcelona.

El document, que ha estudiat 20 instal·lacions esportives, recull les actuacions a fer per posar al dia la normativa vigent; l'estat de conservació dels elements arquitectònics i de les instal·lacions de cadascun dels equipaments esportius; valora econòmicament les intervencions necessàries i en prioritza les actuacions a desenvolupar.

A partir dels resultats de l'auditoria, s'ha establert el Pla d'acció per al manteniment i millora de les instal·lacions esportives municipals per al 2007-2011, al qual també s'hi ha d'afegir els compromisos del Pacte pel Futbol que es va signar el passat mes de novembre entre el PME i la Comissió de Clubs de Futbol de Mataró, en el que s'estableix la millora de les instal·lacions i la promoció de l'activitat desenvolupada pels clubs.

La realització dels treballs, que duran a terme conjuntament el Patronat Municipal d'Esports i el Servei de Manteniment de l'Ajuntament, com a procés de millora del sistema de gestió del manteniment de les instal·lacions esportives municipals, es planifica en funció del tipus d'actuació i de la seva afectació a la pràctica esportiva. D'aquesta manera, quan la intervenció exigeix que no hi hagi activitat esportiva, els treballs es planifiquen preferentment durant el període de descans entre temporades.

A més del Pla de millora, al llarg de l'any també es faran les actuacions i reparacions d'emergència i imprevistos necessaris. A part, uns 7.000 € del pressupost es destinaran a la millora de les oficines del PME i per a material de suport del Servei de Manteniment.

Inversions de millora

Les 28 actuacions de millora tenen un pressupost global de 214.200 €. D'aquestes inversions en destaquen els 92.000 € que es destinaran a fer 5 actuacions a la Piscina Municipal; 33.000 € per a noves banquetes per als jugadors, el tancament de la pista de joc, el canvi de portes als vestidors de pista, l'arranjament dels lavabos públics i la pèrgola exterior dels vestidors al Poliesportiu Municipal de Cirera; 14.000 € s'assignaran al Camp Municipal de Futbol El Palau per a una nova línia elèctrica i el rec automàtic d'aspersors; 13.000 € s'invertiran en una nova xarxa lateral i en una nova instal·lació de focus en la Pista Poliesportiva Municipal La Llàntia i 13.000 € per a una nova tanca perimetral al camp de joc i l'adequació del camp a gespa artificial al Camp Municipal d'Hoquei. A més es farà una inversió de 14.000 € per la compra d'un "bateco" per protegir el terra de qualsevol pavelló esportiu.

Actuacions de manteniment

Les 78 actuacions de manteniment estan pressupostades en 43.6350 €. La instal·lació on s'hi faran més actuacions de manteniment serà la Piscina Municipal on es faran 39 accions pressupostades en 12.000 €. Al Camp Municipal d'Esports s'hi destinaran 4.700 € per reparar graderies, cimentació de l'entrada i la pèrgola del bar.

Per al Poliesportiu Municipal de Cirera hi ha un pressupost de 3.000 € per reparar vidres i per instal·lar la tanca separadora dels vestidors. A les Pistes Municipals de petanca de Cerdanyola s'hi assignaran 1.800 € per desaigües, llums i pintura.

Mataró disposa en aquests moments de 24 instal·lacions esportives municipals i 40 espais esportius, a les que s'hi afegirà el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca que s'inaugura el proper diumenge 18 de febrer. A més d'altres espais esportius com els escolars en horari no lectiu mitjançant conveni o els espais a l'aire lliure (places, parcs o platja, entre d'altres).

Accions determinades per l'auditoria

Pel que fa a les accions establertes per l'auditoria, durant el 2007 se'n faran 83 amb un pressupost de 110.528,17 €. Així, a la Zona Esportiva Municipal de Rocafonda es faran 8 accions amb un cost de 22.583,34 €; al Camp Municipal de Futbol El Palau es destinaran 12.037,09 € per a 4 accions; 7 accions a la Piscina Municipal equivalents a 11.954,26 €; i al Camp Municipal de Futbol de Vista Alegre s'hi destinaran 9.359,12 € repartides en 6 accions, entre d'altres inversions determinades per l'auditoria.