Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El plenari del Consorci Digital Mataró-Maresme aprova els primers acords

Escoltar

El plenari del Consorci Digital Mataró-Maresme aprova els primers acords

El passat 21 de febrer de 2007 va tenir lloc la primera reunió plenària del Consorci Digital Mataró-Maresme després de la seva constitució. En aquesta sessió es van aprovar els següents acords:

El consorci comença a funcionar per fer realitat la TDT

Entre les decisions que es van prendre hi ha l'aprovació del reglament intern del consorci. Donat que el consorci és uns dels primers constituïts en l'àmbit dels nous canals públics de TDT, aquest és el primer reglament d'aquestes característiques que s'aprova a tota Catalunya. El reglament estipula:

  • la designació de Mataró Audiovisual, entitat pública empresarial que gestiona iniciatives audiovisuals de Mataró, com l'organisme encarregat de l'explotació del primer canal públic de televisió digital terrestre del Maresme.
  • Regula la composició del Consell Assessor i Consultiu.
  • Defineix el règim i les funcions que ha d'exercir la direcció del consorci.


Es va aprovar també la composició del Consell Assessor i Consultiu que queda format per:

  • 5 representants polítics, amb un representant dels partits CIU, ERC, ICV-EUiA PPC i PSC.
  • Entitats representatives de la comarca: Federació d'Associacions de Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), sindicats, escoles universitàries, l'Òmnium Cultural i la Confederació de Federacions de Veïns.
  • 5 professionals del sector dels mitjans de comunicació: Oriol Ferran, Saül Gordillo, Joan Catà, Eva Joan i Pitu Abril.

Tal i com fixa el reglament es va procedir a aprovar l'encomana de gestió i el contracte -programa amb Mataró Audiovisual per a la creació i posada en marxa de la programació del canal públic de TDT. En la graella d'aquesta programació Mataró Audiovisual haurà de comptar tal i com estipula la Llei Audiovisual amb 4'15 h diàries i 32 h per setmana de continguts de producció pròpia amb la informació de proximitat com a premissa.


1.000.000 € d'inversió en infrastructures i tecnologia


En la sessió plenària també es va aprovar el pressupost del consorci per l'any 2007que va quedar fixat en747.500 € de despesa corrent. Aquesta suma prové de les aportacions dels ajuntaments integrants segons les quotes de participació fixades en funció de la població.

A més s'hi ha d'afegir 1.000.000 € en concepte d'inversions finançat a llarg termini i que es destinarà, entre d'altres projectes, a la creació d'infrastructures amb tecnologies d'última generació que permetin desenvolupar una plataforma tecnològica multicanal capaç de produir continguts per a TV, TDT, tecnologia IP o TV mòbil.

Finalment es van aprovar les signatures d'un protocol de col·laboració amb la Xarxa De Televisions Locals per intercanviar continguts i desenvolupar i innovar en els serveis digitals interactius de TDT i d'un conveni amb LOCALRET-TDCOM per a la gestió del multiplexor del Maresme.