Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El poliesportiu del carrer d'Euskadi permetrà practicar diferents activitats esportives a la vegada

Escoltar

El poliesportiu del carrer d'Euskadi permetrà practicar diferents activitats esportives a la vegada

La regidora d'Obres, Montserrat López, i el president del Patronat Municipal d'Esports, Ivan Pera, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte executiu del pavelló poliesportiu que es construirà al carrer d'Euskadi, a la Llàntia, que ahir dilluns va aprovar inicialment la Junta de Govern Local. L'equipament serà del format Pav-3, que permet practicar diferents esports a la vegada, tindrà una sala esportiva i la possibilitat d'instal·lar grades retràctils.

El nou poliesportiu es construirà a un solar municipal de forma triangular i 7.752 m2 de superfície, delimitat entre els carrers Nou de la Mercè, Euskadi i Suècia. El solar té un desnivell de 16m des del punt més alt dels terrenys al més baix, de manera que el poliesportiu quedarà semisoterrat i tindrà menys impacte visual respecte a les construccions dels voltants.

L'equipament tindrà una superfície útil de 3.304 m2.

Espais i equipament

El pavelló tindrà una pista de 45x27m. Aquestes mides permetran marcar una pista de joc longitudinal, de 40x20m, per a handbol, futbol sala, bàsquet i voleibol; o bé 3 pistes transversals (2 de bàsquet i 1 de voleibol) separades amb cortines per permetre la pràctica simultània dels diferents esports.

La sala esportiva farà 23x15m i tindrà la funció de sala de musculació, amb instal·lació fixa dels aparells propis de gimnàstica.

Com a espais complementaris a nivell de la pista, el poliesportiu tindrà 8 vestidors adaptats per a grups de 18 persones, amb dutxes, serveis i taquilles; 4 vestidors per a tècnics i àrbitres; una farmaciola que es complementarà amb un consultori mèdic de medicina esportiva i un lloc per fer controls antidopatge; 3 serveis sanitaris adaptats a peu de pista; 4 magatzems per a material esportiu, 3 aules, un magatzem de neteja, control d'accessos, zona d'administració i sala d'instal·lacions tècniques.

El poliesportiu tindrà també grades fixes esglaonades amb capacitat per a 289 espectadors i 4 places més adaptades, serveis sanitaris per al públic, vestíbul i bar. Es preveu la possibilitat d'ampliar l'aforament mitjançant la instal·lació d'unes grades retràctils.

El nou pavelló es destinarà com a prioritats a la gimnàstica artística i al bàsquet, tot i que també permetrà donar cabuda a altres esports.

Accessos, aparcament i entorns

L'accés principal del poliesportiu estarà situat a la cota més baixa, orientat cap al carrer d'Euskadi. Conduirà tant a esportistes com a espectadors fins al vestíbul.

Hi haurà, però, accessos directes que podran conduir als espectadors fins a la part superior de les grades, a banda i banda del poliesportiu, en el cas de que l'aforament previst de l'activitat programada faci necessari instal·lar les grades retràctils. En aquest cas, el públic accediria pel nivell superior de les grades i els esportistes per l'accés situat a nivell de pista.

El projecte executiu inclou també els treballs d'estructura d'un aparcament d'una planta amb capacitat per a 86 places, amb un accés independent de l'equipament esportiu situat a peu pla des del carrer de Suècia.

Pel que fa a la urbanització exterior, aquesta inclourà el tractament dels talussos que envolten l'edifici per atenuar el desnivell del solar i l'arranjament dels espais públics d'accés.

El termini previst per a l'execució de les obres és de 24 mesos. Abans no comencin els treballs, el projecte haurà de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació a una empresa constructora. El projecte té un pressupost previst de 6.357.682 euros, que inclou la construcció del pavelló, l'adquisició del mobiliari i equipament interior, l'estructura de l'aparcament soterrat i la urbanització dels entorns i accessos.

El Consell Català de l'Esport subvenciona amb 715.000 euros la construcció del poliesportiu.