Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de tardor del Teatre Monumental ofereix 5 espectacles i activitats complementàries

Escoltar

El programa de tardor del Teatre Monumental ofereix 5 espectacles i activitats complementàries

El president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, ha presentat avui la programació de teatre i dansa del Teatre Monumental que s'ofereix de setembre a desembre i la relació de cursos i monogràfics de l'Aula de teatre per al curs 2007-2008.

Programa de teatre i dansa

La temporada de tardor de teatre i dansa portarà al Teatre Monumental 5 espectacles, dels quals 4 seran de teatre i 1 de dansa. Com a novetat més destacada, aquesta temporada els espectacles començaran una hora abans, a les 21.00 hores.

El tret de sortida serà el 22 de setembre amb l'obra "Passat el riu" de Jordi Di Pietro sota la direcció d'Oriol Broggi.

El 27 d'octubre serà el torn de "Tres dramolette" de Thomas Bernhard dirigida per Carme Cané i interpretada per Rosa M. Sardà, Pepa López i Mercè Pons.

El 10 de novembre el teatre s'omplirà de dansa contemporània amb "IT dansa" amb els ballarins més joves de l'Institut del Teatre dirigits per Catherine Allard.

El 30 de novembre es representarà "El conte d'hivern" de William Shakespeare, dirigida i adaptada per Ferran Madico.

I el 15 de desembre, amb guió i direcció de Pepe Rubianes, es presentarà "Lorca eran todos".

Activitats complementàries

Com a novetat d'aquesta temporada, abans de cada espectacle s'ha organitzat l'activitat "Un cafè amb..." que consisteix en compartir una estona amb alguns dels protagonistes de les obres que es representaran per tal de conèixer de més a prop les interioritats de cada espectacle.

"Un cafè amb..." es farà a les 19 h en el mateix Teatre Monumental.

Pel que fa a la dansa, està previst que la companyia resident Trànsit presenti el procés del seu treball al públic "Food of love" que mostra els personatges femenins de Shakespeare.

En el calendari cultural d'enguany, també s'hi ha afegit la celebració per primera vegada a la ciutat dels Premis Butaca. L'edició número vint-i-tres dels premis de teatre i cinema de Catalunya tindran lloc el dilluns 26 de novembre al Pavelló Municipal Teresa Maria Roca.

Els Premis Butaca van néixer de la mà de Ràdio Premià de Mar el 1995 i tenen per objectiu premiar les propostes escèniques i cinematogràfiques i els seus protagonistes. El jurat són els espectadors que a partir d'una llista de nominats fan una votació directa.

Preus, abonament i col·laboracions

El PMC donarà continuïtat a les polítiques d'abonament i descomptes que ha aplicat en anteriors temporades. L'abonament per a la temporada, que comprèn els tots els espectacles menys "Lorca eran todos", és de 35,60 € a platea i 29 a amfiteatre. La venda per als nous abonats serà el 5, 6, 7 i 12 de setembre, a les oficines del Patronat Municipal de Cultura.

A partir del dia 14 de setembre es posaran a la venda les entrades dels espectacles, que es podran comprar a les mateixes oficines del Patronat Municipal de Cultura: del 14 al 21 de setembre de dilluns a divendres de 18 a 20 h i a partir del 26 de setembre de dimecres a divendres en el mateix horari; a les oficines de Caixa Catalunya, pel Servei de Tel-entrada de Caixa Catalunya (902 10 12 12) o a través de la pàgina web www.cultura.mataro.cat.  

Com a novetat, s'aplicarà un 2x1 en la venda d'entrades als participants al programa de "Voluntaris per la Llengua", sempre i quan vagin a veure l'obra els dos membres de la parella lingüística. El PMC ha signat un conveni de col·laboració a tal efecte amb el Centre de Normalització Lingüística del Maresme.

Gràcies a l'acord entre el Patronat Municipal de Cultura, Gintra y l'empresa concessionària Eysa, el pàrquing de la plaça d'Espanya restarà obert els dies de funció al Teatre Monumental fins a una hora més tard a partir de la finalització de l'espectacle, i els assistents gaudiran d'un descompte.

Les empreses col·laboradores d'aquesta temporada escènica al Teatre Monumental són: Finques Pous, Mataró Bus, Fabrés, Cambra de la Propietat Urbana de Mataró i el Maresme, Mataró Parc, Quadis, Casa Azahar, Construcciones Juan Jordan, Audi Prades, Fecsa endesa i Facil Mobel.

Cursos i monogràfics de l'Aula de teatre

El 8 d'octubre començarà a l'Aula de teatre del Patronat Municipal de Cultura les activitats per al curs 2007-2009.

Les preinscripcions es faran del 4 a 14 de setembre per als que vulguin cursar estudis per primera vegada a l'Aula de teatre i els mateixos dies s'hi podran matricular els alumnes inscrits l'any passat.

Pel que fa als cursos, se n'han programat els següents amb horaris i temàtiques diverses:

. Nois/noies (de 10 a 14 anys)

. Joves I (15 anys)

. Joves II (16 i 17 anys)

. 1r nivell

. 2n nivell

. 3r nivell.

Quant als monogràfics, enguany s'ha volgut donar un nou impuls al teatre com a eina d'integració, aprofundint en temàtiques com el teatre social i el teatre per a gent gran, que es va experimentar amb molt d'èxit la darrera temporada. Com a novetat, enguany també s'organitza un monogràfic per a persones amb discapacitat psíquica.

En total, se n'han organitzat 10 monogràfics de temàtiques diferents:

. Dansa joves (fins a 17 anys)

. Dansa adults I

. Dansa adults II

. Treball d'escenes

. Moviment, respiració, salut i creativitat des de la base de la tècnica Alexander

. Teatre per a persones amb discapacitat psíquica

. Acrobàcia expressiva

. Teatre social

. Teatre per a gent gran

A més, durant el curs també es faran altres activitats com: clown, maquillatge teatral, lectures dramatitzades, pedagogia teatral, hip-hop o teatre al carrer, entre d'altres.