Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Manteniment comença la millora de l'espai públic de 4 nous carrers del Palau

Escoltar

El Servei de Manteniment comença la millora de l'espai públic de 4 nous carrers del Palau

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament va començar a mitjan març les obres de millora de l'espai públic dels carrers dels Bombers Madern i Clariana, del Lapidario, del Germà Francisco i del carrer de las Siete Partidas.

Aquests treballs són la continuació de les obres de millora del sector que l'Ajuntament va iniciar al 2006, amb l'adequació dels carrers de Ramon Menéndez Pidal, Sor Lucil·la, Rafael Carreras i dels Germans Castanyer, i la renovació de l'enllumenat de diferents vials. D'altra banda, està previst que la societat municipal GINTRA comenci aquest any les obres d'un aparcament soterrat al parc del Palau, que inclouran la posterior reurbanització de la zona verda.

L'objectiu dels treballs iniciats ara és reordenar el conjunt assignant a la circulació rodada l'espai necessari, i ordenant les circulacions i espais d'aparcament. El projecte permetrà alliberar superfície per als vianants i millorar l'accessibilitat eliminant les barreres arquitectòniques.

Les actuacions a desenvolupar són les següents:

  • S'elevaran totes les cruïlles a l'alçada de la vorera, dotant-les d'un paviment diferenciat per tal de fer més evident per als conductors que s'entra en una zona de velocitat limitada a 30 km/h.
  • Es reposarà el paviment asfàltic dels carrers dels Bombers Madern i Clariana, del Lapidario, del Germà Francisco, i de dos trams del carrer de Las Siete Partidas, entre la ronda de Miguel de Cervantes i el carrer del Lapidario, i entre el carrer dels Bombers Madern i Clariana i la carretera de Mata.
  • Es construiran dos passos elevats, un entre el parc del Palau i la plaça de Tirant lo Blanc, i un altre a la ronda d'Alfons X El Savi, a l'alçada de la plaça de Tirant lo Blanc.
  • Es reurbanitzarà la vorera est del carrer del Lapidario, entre el carrer de Las Siete Partidas i la ronda d'Alfons X El Savi. Es guanyarà espai per als vianants i es reorganitzarà l'aparcament, deixant un tram en bateria i un altre en cordó. També s'hi plantaran 4 arbres nous.
  • Es reurbanitzarà el passatge del Mercat Petit, que quedarà pavimentat a un sol nivell amb llambordí de pedra artificial.

Els treballs els executa l'empresa Construcciones PAI per un import d'adjudicació de 354.446 euros. Està previst que es puguin realitzar en 5 mesos.