Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Manteniment i Serveis comença els treballs de millora dels accessos al Parc Forestal

Escoltar

El Servei de Manteniment i Serveis comença els treballs de millora dels accessos al Parc Forestal

El Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament començarà dilluns els treballs de millora dels accessos al Parc Forestal, amb l'arranjament del camí principal que travessa l'espai verd i la recuperació del camí de la riera de Cirera. L'objectiu d'aquestes actuacions és millorar l'accessibilitat del parc, una de les línies de treball que destacava el Pla Director del Parc Forestal, redactat per la Diputació de Barcelona al 2002.

La necessitat de millorar els accessos al parc també es va recollir en una resolució que va aprovar per unanimitat el Ple de l'Ajuntament al 2005.

El camí de la riera de Cirera

El camí de la riera de Cirera travessa terrenys de la urbanització Can Vilardell. El projecte preveu millorar els dos trams del camí que actualment són practicables, estabilitzant el ferm i ampliant la secció. Aquests dos trams estan separats ara per terrenys privats. Amb l'objectiu de connectar-los, es farà un accés provisional que permetrà arribar al carrer de Garbí des del punt on acaba el primer tram del camí en sentit muntanya-mar. Després, es podrà continuar el recorregut pel mig de la urbanització fins enllaçar novament amb el camí peatonal a l'alçada de la carretera de Cirera.

A les zones singulars del trajecte es col·locaran bancs formats per travesses de fusta i papereres.

Nou accés i millora de l'eix principal

El projecte també preveu crear un nou accés al parc, a la confluència del camí de la riera de Cirera amb l'avinguda del Parc Forestal. Aquest accés conduirà a l'aparcament, i d'aquest a l'eix principal, el camí que travessa l'espai verd de punta a punta i on es situen es miradors, el bar-restaurant i la resta d'equipaments.

L'eix principal s'arranjarà, ampliant la secció i consolidant el ferm, es col·locaran baranes a punts perillosos i es millorarà la recollida d'aigües. A l'extrem on hi ha el restaurant s'instal·larà una passarel·la de fusta per fer accessible la zona verda a les persones amb problemes de mobilitat des de l'avinguda del Parc. En el futur, es preveu fer totalment accessible el traçat de l'eix principal.

Els treballs d'arranjament dels camins inclouran la replantació vegetal en aquelles zones on sigui necessària, tot mantenint les espècies existents.

Les obres s'han adjudicat a l'empresa Jardineria J. Buch, S.L. per un import de  202.057,30 €, i tindran una durada aproximada de tres mesos.