Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els casals, cursets de natació i colònies d'estiu amplien l'oferta de places

Escoltar

Els casals, cursets de natació i colònies d'estiu amplien l'oferta de places

Aquest any s'ofereixen 2.545 places per als casals d'estiu, colònies, campaments i cursets de natació que s'organitzen a la ciutat des que acaben les escoles i fins el setembre. En total, hi ha 455 places més que l'any passat per a aquestes activitats de lleure que agraden als infants i que permeten als pares fer compatibles els horaris laborals amb l'atenció als fills en el període que no tenen classes.

Els casals d'estiu els organitzen les entitats de lleure, les associacions de mares i pares i són subvencionats per l'Ajuntament, que enguany també ha incrementat en més de 24.000 euros respecte l'anterior edició. Els ajuts pugen un total de 131.619,75 euros.

Les activitats es desenvolupen tant als centres escolars com a equipaments municipals i la quota màxima que han d'abonar els pares o tutors no excedeix dels 116 euros al mes. Cada casal escull una temàtica determinada, que és la que es converteix en eix dels tallers, sortides i activitats que els monitors titulats dirigiran. 

L'oferta de casals és per a infants i joves de 3 a 16 anys i es complementa amb els curset de natació a la piscina municipal (de 3 a 12 anys) i les colònies i campaments, que enguany tenen lloc al Mas Curo , a Cartellà (Gironès), del 28 de juliol al 5 d'agost,  i a Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà), del 15 al 24 de juliol. 

Pel que fa als cursets de natació, es fan entre el 25 de juny i el 20 de juliol a un preu de 55 euros. Per segon any consecutiu, la inscripció es podia fer per internet i després es fa un sorteig per adjudicar les places.

La informació detallada ha estat recollida en un fullet desplegable elaborat pel Servei de Joventut de l'Ajuntament, que en col·laboració amb l'Institut Municipal d'Educació, l'ha repartit als escolars. També és possible recollir-lo a les oficines d'atenció ciutadana i centres cívics i la mateixa informació està penjada en un site específic al web municipal.