Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups municipals aproven una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Escoltar

Els grups municipals aproven una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una declaració institucional presentada pels grups municipals de PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC amb motiu de la celebració, el 8 de març, del Dia Internacional de les Dones.

El text íntegre de la resolució és el següent:

"La Federació de Municipis de Catalunya i la Diputació de Barcelona han proposat als ajuntaments l'adhesió al Manifest amb motiu del Dia Internacional de les dones.

Avui, 8 de març de 2007, volem expressar el nostre reconeixement a totes les dones que amb el seu compromís han fet possible la consecució de drets i llibertats de les dones. El seu llegat ha permès assolir avenços molt importants en la nostra societat com són el reconeixement de drets polítics i socials, l'accés al món laboral, la participació a l'àmbit acadèmic i el reconeixement de l'aportació de les dones a la cultura. Tots ells han estat possibles a casa nostra en les darreres dècades gràcies a elles.

Som conscients que malgrat haver assolit el reconeixement formal de drets entre dones i homes, els fets i les estadístiques ens demostren que encara perduren desigualtats molt importants en els diferents àmbits de la vida:

 • En la corresponsabilitat de les tasques reproductives i de cura.
 • En el repartiment i usos del temps.
 • En les diferents condicions laborals d'homes i dones.
 • En la representació política i la presència en càrrecs de responsabilitat.
 • En la violència específica que s'exerceix sobre les dones.
 • En la feminització de la pobresa, particularment de les dones grans.

Per això és imprescindible continuar treballant per fer dels drets de les dones i la seva llibertat no només un principi normatiu sinó una pràctica de relació social i personal. I perquè aquest objectiu sigui possible calen transformacions en profunditat tant en les estructures socials com en les simbòliques.

En aquest sentit la Llei d'Igualtat significa un canvi de paradigma; no enuncia només el principi d'igualtat entre dones i homes sinó que remou els diferents obstacles que fins ara no l'han fet possible.

Perquè considerem inacceptable qualsevol manifestació de desigualtat, perquè volem una societat igualitària i lliure per a homes i dones, des del reconeixement de la diferència i la diversitat, expressem el nostre compromís a favor d'aquests ACORDS:

 • Impulsar la participació de les dones en tots el àmbits de la vida social, política i cultural.
 • Afavorir mesures de conciliació i nous usos socials del temps que afavoreixin la corresponsabilitat tant en les tasques productives com reproductives.
 • Desenvolupar accions per prevenir qualsevol manifestació de la violència contra les dones i, alhora, atendre a aquelles dones que l'han patida.
 • Reconèixer i impulsar les creacions culturals de les dones i les seves aportacions al patrimoni cultural comú.
 • Fer de la igualtat entre dones i homes un principi de desenvolupament democràtic dels nostres pobles i ciutats.

En el dia internacional de les dones volem renovar el compromís del món local a l'hora d'incorporar la perspectiva de gènere al conjunt de l'agenda política. Només des del reconeixement de les realitats, necessitats i demandes de les dones podem fer una política inclusiva que contempli al conjunt de la ciutadania".