Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els robatoris amb violència s'han reduït un 16% durant els primers 5 mesos de l'any respecte el mateix període de 2006

Escoltar

Els robatoris amb violència s'han reduït un 16% durant els primers 5 mesos de l'any respecte el mateix període de 2006

Ahir dijous, 5 de juliol, va tenir lloc la Junta Local de Seguretat de Mataró. Un dels punts de l'ordre del dia va ser el balançde l'estat de la seguretat a la ciutat durant els primers cinc mesos de l'any.

En matèria de seguretat ciutadana, el nombre de delictes i faltes ocorreguts de gener a maig ha experimentat un increment del 15%, degut sobre tot a la proliferació dels delictes relacionats amb els vehicles: robatori a l'interior de vehicle i danys de vehicle. Per contra, els delictes violents s'han reduït significativament durant aquest any: els robatoris amb violència/intimidació han baixat un 16% i les denúncies per violència de gènere un 34%.

Pel que fa als robatoris a l'interior de vehicles a la ciutat, manté la mateixa tendència generalitzada durant aquest any a tot Catalunya, i que està relacionada amb la sostracció dels navegadors GPS.

Per aquest motiu, s'han realitzat diversos dispositius conjunts de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Mataró, amb un total de 31 detencions in fraganti. Molts dels robatoris s'han imputat a autors reincidents que han passat després a disposició judicial.

Quant a l'activitat policial desenvolupada durant aquests mesos, Mossos d'Esquadra i Policia Local han realitzat un total de 71 operatius conjunts i han efectuat 393 detencions (un 20% més que durant el mateix període de l'any passat).

En matèria de seguretat viària, les dades continuen amb la tendència favorable dels darrers quatre anys. Així, entre gener i maig el nombre d'accidents s'ha reduït un 6,7%, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 8,8%.

Finalment, a la Junta Local també s'ha fet balanç del segon any d'execució del Pla de Seguretat Local. Després de dos anys d'execució, el Pla continua posant de manifest tant la tasca com els resultats que s'estan assolint a la ciutat en matèria de seguretat pública. En dos anys d'implantació, s'han realitzat el 84,2% de les 246 accions previstes i el 69,41% dels 85 indicadors del Pla mostren una tendència favorable; és a dir, en la línia o molt per sobre de l'objectiu fixat (70%).