Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça d'Occitània estrena aparcament soterrat amb 224 places

Escoltar

La plaça d'Occitània estrena aparcament soterrat amb 224 places

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, està previst que inauguri avui a les 20 h el nou aparcament soterrat de la plaça d'Occitània que suposa la creació de 224 noves places d'aparcament per a residents i de rotació. Un cop finalitzades les obres es posen en marxa les places per a residents, mentre que les de rotació està previst ho facin al setembre. La societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA) ha estat l'encarregada del control de les obres i també gestionarà les places de rotació de l'aparcament.

L'aparcament de la plaça d'Occitània s'ubica entre els carrers de Francisco de Goya i de Joan Larrea, el passatge de Can Bonminyó i el carrer de Pompeu Fabra. Té una superfície total construïda de 6.089 m2i consta de tres plantes subterrànies que allotgen un total de 224 places d'aparcament, cinc de les quals són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

La distribució de les places és la següent: 68 a la primera planta, 77 a la segona i 79 a la tercera.

Accessos de vehicles i vianants

Els vehicles compten amb dos accessos a l'aparcament: un d'entrada, que es fa pel carrer de Joan Larrea, i un de sortida, pel carrer de Pompeu Fabra.

Pel que fa als vianants, podran accedir per dues entrades: una amb escala, i l'altra amb una escala i un ascensor adaptat, la capacitat del qual és de sis persones. Tots dos accessos se situen al costat nord de la plaça, a tocar el passatge de Can Bonminyó.

Places de venda (concessió a 50 anys) i places de rotació

Inmuebles Fénix 92, SL., és l'empresa adjudicatària que s'ha encarregat de la construcció de l'aparcament, i que també en farà l'explotació del mateix. Gintra s'encarrega de la gestió de les places de rotació i de lloguer nocturn.

Les places de venda, en règim de concessió per un termini de 50 anys, se situaran a la primera i segona plantes de l'aparcament. Són un total de 145 places que van començar a comercialitzar-se el passat 8 de gener a un preu de 15.900 € + IVA per Inmuebles Fénix 92, SL. Actualment encara en queden algunes places lliures. Tots els veïns interessats en les places de concessió poden posar-se en contacte amb Inmuebles Fénix 92, SL, al número de telèfon següent: 699 28 64 15.

Pel que fa a les places de rotació, s'ubicaran a l'última planta de l'aparcament, i les gestionarà GINTRA durant un termini aproximat d'un any. Actualment, s'estan fent les obres d'adequació per tal que les places de rotació, un total de 79, es posin en marxa a partir del setembre.

A més, està previst destinar aquestes mateixes places de rotació al lloguer nocturn, de manera que els veïns interessats hi puguin estacionar els seus vehicles a la nit, quan no hi ha rotació. La comercialització d'aquestes places la durà a terme GINTRA des de la cabina de control del mateix aparcament a partir del proper dia 3 setembre.

Millores al passatge i a la plaça

El nou aparcament s'adapta a la geometria rectangular de la plaça d'Occitània a tocar el passatge de Can Bonminyó per tal de conservar els plataners existents. Només s'han hagut de traslladar alguns exemplars a la zona arbrada de la plaça per tal de no intercedir amb l'activitat de l'aparcament.

Les obres inclouen també l'ampliació del passatge de Can Bonminyó davant de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra i la reurbanització de la plaça d'Occitània, que mantindrà la seva estructura tal i com estava abans de les obres, amb una zona de sauló i una altra zona de plaça dura. A més, s'han introduït algunes millores com el nou accés a la plaça d'Occitània des del carrer de Joan Larrea i el passatge de Can Bonminyó.

D'altra banda, s'està restaurant el grup escultòric que hi havia a la plaça, a tocar del carrer de Pompeu Fabra. Es preveu finalitzar tots aquests treballs durant el mes d'agost.

Termini i inversió

Les obres del nou aparcament, que van començar el maig de 2006, han suposat una inversió de 2.900.000 euros.