Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Politècnica de Mataró lliura els Premis Enginy

Escoltar

La Politècnica de Mataró lliura els Premis Enginy

Ahir al vespre es van lliurar a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (La Politècnica de Mataró - EUPMt) els Premis Enginy. Vuit estudiants de batxillerat tecnològic i científic de set instituts d'ensenyament secundari del Maresme van ser els premiats.

Els guardons, que corresponen a la primer edició d'aquest certamen convocat per l'EUPMt, es van atorgar als treballs de recerca més creatius presentats en el curs 2006/2007.

Veredicte del jurat

Els estudiants, instituts, tutors i treballs guardonats són els següents:

-         Enric Belando Baca, del centre Freta Mataró  (tutor Esteve Vallmajor), amb "Electrònica, Disseny d'un aparell electrònic".

-         Jessica Gallardo Sánchez, de l'IES Thos i Codina (tutor Fina Nieto), amb "Virus Informàtics".

-         Cristina López Pérez, de l'IES Miquel Biada (tutor Perez Manzanos), amb "Seguretat a Internet".

-         Antoni Pérez Belmonte, de l'Escola Pia Santa Anna (tutor Xavier Álvarez), amb "Construcció d'un pàrquing automatitzat".

-         Ariadna Rius Soler, del GEM (tutor (Carles Llauger), amb "Programació amb Visual Basic 6.0".

-         Alex Torres Rodríguez, de l'IES Damià Campeny (tutor Ramón Salomó), amb "Mataró, ciutat eòlica".

-         Robert Vidal Torrus i Huc Bassas Beltran, de l'IES Domènech i Montaner (tutor Joan Joseph Gual), amb "La superconductivitat".

Membres del Jurat

Els membres del jurat han estat: Ricard Bonastre, director de TecnoCampusMataró (TCM); Joan Gil López, director de l'EUPMt; Pepa Llobet, en representació de l'Institut Municipal d'Educació (IME) i Carles  Fillat en representació de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). Va actuar com a secretari, Juan García Ramírez, de l'EUPMt.

Objectius dels  Premis Enginy

Aquests premis no estan pensats per afavorir al millor expedient acadèmic sinó a la millor creativitat, originalitat i comprensió demostrades en el treball de recerca presentat. El premi consisteix en una beca per cursar gratis el primer curs de qualsevol de les enginyeries que imparteix La Politècnica de Mataró: Electrònica Industrial, Telemàtica i Informàtica de Gestió.

Aportar emprenedors al TecnoCampusMataró

Els Premis Enginy s'emmarquen en el projecte TecnoCampusMataró. La seva finalitat és detectar i atraure estudiants amb un perfil emprenedor i creatiu que iniciïn projectes empresarials tutelats per la incubadora del TCM un cop hagin acabat els estudis. 

El lliurament del premis va ser el primer acte d'Alícia Romero com a presidenta de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró.

Enric Belando recollint el premi