Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revista científica 'L'Atzavara' dedica el seu últim número al doctor Pere Montserrat

Escoltar

La revista científica 'L'Atzavara' dedica el seu últim número al doctor Pere Montserrat

La Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró ha editat l'últim número del butlletí científic que està dedicat al prestigiós científic mataroní Pere Montserrat i Recoder. L'acte de presentació de la revista tindrà lloc avui dijous, 21 de juny, a les 19.30 h a Can Palauet. La presentació anirà a càrrec de Jordi Corbera i Marta Comerma, membres de la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró i del consell de redacció de la revista.

"L'Atzavara" és una publicació científica de la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró que té com objectiu la divulgació amena dels resultats de la recerca ambiental catalana, apropant la ciència als ciutadans.

El monogràfic en homenatge al Dr. Pere Montserrat, número 15 de la col·lecció, recull les principals investigacions dels especialistes en flora ibèrica, i més concretament en flora del Maresme, que van participar a les jornades en record al científic que es van celebrar la passada tardor a Mataró. Les jornades es van celebrar amb la col·laboració de l'Institut Botànic de Barcelona (CSIC, Ajuntament de Barcelona), l'Instituto Pirenaico de Ecología (CSIC) i l'Escola de Natura del Corredor.

El Dr. Pere Montserrat, nascut a Mataró el 8 d'agost de 1918, és un científic de prestigi reconegut en els àmbits de la botànica, l'ecologia i l'agronomia, tal i com es demostra per les contínues referències a la seva persona i la seva obra en cada un dels articles del document.

Enguany, la revista compta amb una novetat important, la nova pàgina de consulta de tots els exemplars editats fins al moment en format electrònic: http://www.scn-mm.cat/atzavara/. Aquest butlletí pretén acostar la ciència als ciutadans. La revista es publica des de l'any 1979 (núm. 1), i del núm. 8 al 15 ja són consultables a aquesta adreça d'internet. Els primers números (de l'1 al 7) estaran disponibles a la tardor gràcies a un conveni de col·laboració entre el Patronat Municipal de Cultura i les institucions promotores del portal de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO, http://www.raco.cat/), pel qual s'ha rebut un ajut de digitalització dels primers números de "L'Atzavara".