Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró destinarà 12.000 euros a la campanya de reconstrucció després del terratrèmol al Perú

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró destinarà 12.000 euros a la campanya de reconstrucció després del terratrèmol al Perú

L'Ajuntament de Mataró farà una aportació de 12.000 euros al Fons Català de Cooperació adreçada a la Campanya d'Emergència "Resposta als efectes del terratrèmol al Perú: Fase de reconstrucció". El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament com a integrant del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència ha fet una crida als ajuntaments socis a adherir-se a aquesta iniciativa endegada com a resposta als efectes del terratrèmol que va sacsejar el Perú el passat 16 d'agost.

El terratrèmol ha afectat principalment les àrees de Pisco i Ica i ha causat més de 500 morts, 1.500 ferits i prop de 100.000 damnificats.

Després de la primera fase de tasques d'emergència, cal fer un important esforç per a la reconstrucció de la zona. Una part de l'ajut es canalitzarà a través del Comitè Català d'Ajut Humanitari i d'Emergència i una altra part a través de les organitzacions locals del Perú amb les quals està treballant el Fons Català de Cooperació al desenvolupament.

L'aportació municipal s'emmarca dins les línies d'actuació del Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament, que recull el compromís de l'Ajuntament de Mataró de canalitzar la voluntat de la ciutadania per col·laborar en situacions d'emergència humanitària, sobretot en aquelles zones on hi ha establerts vincles. És el cas del Perú, on hi ha associacions de la ciutat que hi desenvolupen projectes.