Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i artistes locals signen un acord per crear el fons d'art 'Proposta Mataró' per a la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament i artistes locals signen un acord per crear el fons d'art 'Proposta Mataró' per a la ciutat

L'alcalde, Joan Antoni Baron, el president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Jaume Graupera, i una representació dels artistes de la ciutat signants del document "Omplim de contingut la casa Arenas", Albert Alís, Josep M. Codina i Pere Pascual, signaran aquesta tarda un acord per tal d'establir uns criteris per crear un fons d'art dels artistes de Mataró que durà el nom "Proposta Mataró", i que s'integrarà al Fons d'Art Municipal ja existent. La signatura tindrà lloc a les 18 h a la Sala dels Lleons de l'Ajuntament (La Riera, 48).

El document explica que les parts han arribat a aquest acord conscients de la necessitat que la ciutat disposi d'un fons de qualitat representatiu de l'activitat artística de Mataró, amb l'objectiu principal de difondre i documentar obres i artistes de Mataró, tant a nivell local com nacional.

Aquest fons estarà format pel conjunt de les obres cedides pels artistes de la ciutat que així ho desitgin. Les condicions i temporalitat de la cessió s'acordaran amb cada artista. Serà requisit mínim que l'artista hagi nascut a la ciutat, en sigui resident, hagi desenvolupat una trajectòria important dins l'àmbit artístic de la ciutat o bé que sigui un artista professional, és a dir, que disposi d'un currículum expositiu acreditat.

Per fer realitat aquest fons es nomenarà un grup d'experts que faran una proposta documentada al PMC. Quan hi hagi el conjunt de l'obra seleccionada s'iniciaran els tràmits legals de cessió de l'obra, que vindrà determinada pel període de temps pactat amb cada artista.

El PMC organitzarà una primera exposició de caràcter fundacional amb les obres del fons en els espais de la ciutat que es considerin més adients.

Així mateix, el PMC proposarà per als pròxims pressupostos municipals la creació d'una partida específica destinada a l'adquisició d'obres d'art que passaran a formar part d'aquest fons.

En l'acord també es preveu la creació d'una comissió de seguiment del fons d'art "Proposta Mataró" que vetllarà pel compliment de l'acord i anirà definint el posterior àmbit de col·laboració entre les parts.