Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament instal·larà la bandera de Catalunya a la plaça de Santa Anna

Escoltar

L'Ajuntament instal·larà la bandera de Catalunya a la plaça de Santa Anna

L'Ajuntament de Mataró va decidir en la Junta de Portaveus del dia 10 de desembre col·locar una bandera de Catalunya a la plaça de Santa Anna. La bandera està previst s'instal·li el proper 23 d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi. L'emplaçament definitiu dins la plaça, així com les dimensions del pal i la bandera encara estan per decidir, tot i que és molt probable es facin servir les mides estàndard en aquests casos, 8 metres de pal i una bandera de 1,3 x 2 metres.

El Ple de l'Ajuntament del mes de setembre va acordar per unanimitat la col·locació d'una  bandera de Catalunya en un lloc destacat de la ciutat a instàncies d'una proposta de resolució presentada pel Grup Municipal de Convergència i Unió.

Un lloc històric, cèntric i de molta concurrència

Per a l'elecció de l'emplaçament, l'Ajuntament ha elaborat un informe en què es valoren diferents ubicacions possibles a llocs emblemàtics de la ciutat tenint en compte els següents criteris:

- Criteri visual: grau de visibilitat de l'element, segons l'angle de visió i la distància entre l'objecte observat i l'observador.

- La centralitat: situació dins la ciutat.

- La distinció: interacció de l'entorn amb l'objecte per realçar la seva visió.

- L'impacte visual: valora si l'element crida l'atenció.

- La circulació de persones i vehicles per possibilitar un major nombre d'impactes, és a dir d'observació directe o indirecte de l'objecte.

- L'entorn i la seva capacitat per albergar-hi actes i l'ordre dels elements del voltant.

En l'elecció de la plaça de Santa Anna com a ubicació definitiva de la senyera s'ha tingut en compte el fet de tractar-se d'un lloc emblemàtic de trobada, el ser un punt històric i molt cèntric de la ciutat, la seva gran concurrència de vianants i la capacitat per celebrar-hi actes.

Els emplaçaments que s'han valorat són, juntament amb la plaça de Santa Anna, el Parc Central, la Porta Laietana, el Passeig Marítim, la plaça de Rafael Casanova, l'avinguda de Lluís Companys i la plaça de Catalunya.



Un fotomuntatge amb un possible emplaçament de la bandera a la plaça de Santa Anna