Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament prohibeix el consum de begudes alcohòliques als espais públics de zones residencials i polígons industrials

Escoltar

L'Ajuntament prohibeix el consum de begudes alcohòliques als espais públics de zones residencials i polígons industrials

El Ple de l'Ajuntament del passat dia 12 d'abril va aprovar per unanimitat la prohibició de forma permanent del consum de begudes alcohòliques en aquells espais públics de zones residencials i industrials en què aquest no hagi estat expressament autoritzat. Es pretén d'aquesta forma preservar el dret dels ciutadans a gaudir dels espais públics nets i prevenir l'augment del consum massiu de begudes alcohòliques per part de col·lectius de risc com els adolescents. Amb l'aplicació d'aquesta nova normativa s'aconsegueix un doble objectiu, garantir la capacitat d'actuació ràpida en casos de fenòmens emergents i vetllar per un oci nocturn sa i ordenat.


L'Ordenança de Civisme de 2005, estipula que el Ple pot acordar la prohibició temporal o permanent del consum d'alcohol en nuclis urbans quan això generi molèsties a la convivència ciutadana, però també com en aquest cas, en aquelles situacions en què tot i tractar-se de zones no habitades o amb pocs residents, se'n puguin desprendre situacions d'insalubritat, brutícia, perjudici de l'entorn o quan el consum convidi a generar aglomeracions i especialment si aquest es dóna en presència o per part d'infants o adolescents. La prevenció del consum indiscriminat per part d'aquests col·lectius, com especifica també el Pla de Salut Local, és un altre dels objectius d'aquesta prohibició.

Les zones on s'aplicarà aquesta prohibició expressa són: polígon industrial de Pla d'en Boet, polígon industrial de Mata-Rocafonda, polígon del Camí de la Serra, espais de nova urbanització a El Rengle, així com els entorns de l'Hospital de Mataró i les urbanitzacions que hi ha dins l'àrea forestal del municipi.

Des de l'entrada en vigor de l'Ordenança de Civisme l'any 2005 s'han incoat 162 expedients per consum de begudes alcohòliques a la via pública. L'Ordenança de Civisme és un instrument que pretén donar resposta a les demandes veïnals per millorar la qualitat de vida a la ciutat.