Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita els nous aparcaments de la ronda de Rafael Estrany promoguts per GINTRA

Escoltar

L'alcalde visita els nous aparcaments de la ronda de Rafael Estrany promoguts per GINTRA

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, acompanyat del regidor de Mobilitat i President de l'entitat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró SL (GINTRA), Fermí Manchado, ha visitat aquest matí l'aparcament en superfície de la ronda de Rafael Estrany, en funcionament des del passat mes de desembre, i l'aparcament soterrat a la mateixa ronda, actualment en obres.Aparcament en superfície

L'aparcament en superfície de la ronda Rafael Estrany, situat entre la ronda de Rafael Estrany i la riera de Sant Simó, és de caràcter gratuït i va entrar en funcionament el passat mes de desembre de 2006.

Actualment a l'aparcament, que ocupa una superfície total de 7.076m2 i té capacitat per a 200 places, s'hi accedeix provisionalment per la ronda de Rafael Estrany a l'alçada del carrer de Frank Marshall, fins que finalitzin les obres de l'aparcament soterrat previst també a la mateixa ronda.

L'aparcament ha suposat per GINTRA una inversió de 678.000 euros i l'obra ha estat executada per Contratas y Obras, empresa constructora SA.

Aparcament soterrat

Aquest nou equipament promogut també per GINTRA comptarà amb 267 places d'aparcament distribuïdes en dues plantes soterrani de 133 i 134 places respectivament. La superfície total construïda serà de 6.947 m2.

Els primers moviments de terres de l'aparcament van tenir lloc el passat mes de desembre i ara s'inicia l'execució del propi aparcament a càrrec de l'empresa, FCC Construcción, SA. El pressupost per a la construcció de l'aparcament soterrat és de 4.394.395 euros, i està previst finalitzar-lo el mes de maig de l'any 2008.

Un cop finalitzats els dos aparcaments, l'accés a ambdós continuarà realitzant-se per la ronda Rafael Estrany però a l'alçada del carrer de Josep Goday.

Pla Global

La construcció d'aquests dos equipaments forma part d'un projecte més ampli d'ordenació a l'àmbit de la ronda de Rafael Estrany que recull diferents actuacions com la reurbanització de la ronda, inaugurada el passat mes de setembre de 2006, i la creació d'una plaça pública a la coberta de l'aparcament soterrat que es preveu que finalitzi al maig de 2008.