Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres de l'aparcament subterrani del Parc de Cerdanyola

Escoltar

L'alcalde visita les obres de l'aparcament subterrani del Parc de Cerdanyola

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha comprovat avui com evolucionen les obres de l'aparcament que es construeix al subsòl del Parc de Cerdanyola. L'equipament tindrà capacitat per a 266 vehicles que es distribuiran en tres plantes. La societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL, és l'encarregada del control de les obres i futura gestió de l'aparcament.

El nou aparcament tindrà una superfície construïda de 6.449 m2. De les 266 places amb què comptarà, cinc d'elles seran reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte preveu dos nuclis d'accessos a l'aparcament per als vianants des de l'avinguda de la Gatassa, que connectaran les plantes 1, 2 i 3 amb l'interior del parc de Cerdanyola. Tots dos accessos comptaran amb escales, i un d'ells, el que toca més a l'interior del parc, tindrà un ascensor. Pel que fa als vehicles, es crearà un únic accés d'entrada i sortida per la mateixa avinguda de la Gatassa, a l'alçada del carrer de Vitòria.

Les places aniran principalment destinades als veïns del barri, en règim de concessió a 50 anys. L'aparcament també comptarà amb places de rotació a l'última planta.

Reurbanització de la superfície

Gintra és l'encarregada del control de les obres i futura gestió de l'aparcament, que serà explotat i conservat per Inmuebles Fénix, SL, empresa que va guanyar el concurs per a la concessió del servei.

La Cornisa SCCL és la constructora de l'aparcament, i també s'encarregarà de la reurbanització de l'espai públic sobre el mateix, que es mantindrà tal i com estava abans de la intervenció. A més, es construirà un nou mòdul de serveis sanitaris que substituiran els que existien anteriorment al parc, i que seran d'ús públic.

El cost previst per a la construcció de l'aparcament i la reurbanització de l'espai públic és de 3.815.640 euros.

Durada de les obres i comercialització

Al desembre de 2005, van començar els treballs previs a la construcció de l'aparcament del parc de Cerdanyola, que va consistir en les feines de prospecció i tancament del recinte on es construeix, per tal d'assegurar la viabilitat i màxima seguretat de les obres.

La construcció de l'aparcament es va iniciar a finals de març de 2006, i les obres tindran una durada total d'uns 14 mesos, inclosa la reurbanització de la superfície afectada del parc de Cerdanyola. Així, es preveu que les obres estiguin totalment finalitzades a finals de maig del 2007.

Pel que fa a les places de concessió, per un període màxim de 50 anys, Inmuebles Fénix, SL va començar la comercialitzar el passat 8 de gener de 2007, i actualment encara queden places lliures.

Tots els veïns interessats en les places de concessió poden demanar informació a la caseta que Inmuebles Fénix té al parc de Cerdanyola, entre l'avinguda de la Gatassa i el passeig de Ramon Berenguer III.

Un total de 60 places d'aparcament seran destinades a la rotació i seran gestionades directament per Gintra durant un termini d'un any.