Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres dels habitatges per a la gent gran i aparcament del carrer de Carlemany

Escoltar

L'alcalde visita les obres dels habitatges per a la gent gran i aparcament del carrer de Carlemany

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, acompanyat del regidor d'Habitatge i president de Prohabitatge Mataró, Francesc Teixidó, i del regidor de Mobilitat i president de GINTRA, Fermí Manchado, ha visitat avui les obres de l'aparcament i dels 30 habitatges de lloguer de protecció oficial per a la gent gran del carrer de Carlemany, 6-12. L'edifici, que inclou també un equipament públic, incorpora per primera vegada un sistema per a la recollida i reutilització de les aigües grises i de la pluja per a l'estalvi d'aigua.

L'edifici té una superfície construïda de 4.855 m2, i es distribueix en tres plantes subterrànies, planta baixa, tres plantes pis i coberta. El projecte el promou l'entitat municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA, (PUMSA), i el gestiona la seva filial Prohabitatge Mataró.

Els habitatges són de lloguer de protecció oficial, i es distribueixen entre la planta baixa, primera, segona i tercera de l'edifici. Dels 30 habitatges, 24 tenen dos dormitoris i una superfície útil de 57 m2 cadascun, mentre que 6 tenen un dormitori i una superfície útil 45 m2 cadascun.

Adaptats a la gent gran

Cada habitatge comptarà amb alarmes per tal que la gent gran que hi visqui pugui avisar als serveis adequats en cas de caigudes. A més, se'ls facilitarà el servei de teleassitència.

D'altra banda, l'amplada de les portes i dels espais que conformen els habitatges és l'adequada per tal que les persones amb cadira de rodes puguin moure's amb facilitat pel pis.

Totes les zones comunes de l'edifici es contemplen com espais de lleure i de relació per als veïns. Així, a la tercera planta s'ubica una sala on està previst realitzar tallers de jardineria o cuina dirigits als usuaris dels habitatges, a més d'una terrassa transitable amb zona d'estenedors i a on hi haurà petits horts dels quals en tindran cura els propis veïns.

La tercera planta també disposa d'una bugaderia d'ús comú per a tots els veïns.

Una altra zona de convivència per als habitants serà la sala que se situarà a la planta baixa de l'edifici, i que es destinarà a usos polivalents com sala de reunions, jocs, etc.

96 places d'aparcament

L'edifici té un aparcament per a residents de tres plantes subterrànies amb un total de 96 places que es comercialitzaran en règim de lloguer.

D'aquestes places, 68 son per a cotxes i 28 per a motocicletes. L'aparcament, amb una superfície útil de 1.972 m2, compta també amb 18 trasters.

Equipament públic

A la planta baixa de l'edifici s'hi ubicarà l'equipament públic que disposarà d'entrada independent.

Aquest local, cedit per PUMSA a l'Ajuntament, es destinarà a usos relacionats amb la gent gran no només d'aquesta promoció d'habitatges, sinó de tot el barri de Cerdanyola. Té una superfície útil de 550 m2 i disposa d'un pati interior de 194 m2 que es pot incorporar a l'equipament, tot augmentant les possibilitats del mateix.

Criteris de sostenibilitat

Per primera vegada en una promoció de PUMSA, per estalviar aigua, el projecte preveu fer la recollida en un dipòsit comunitari de les denominades aigües grises (l'aigua que utilitzin els veïns per les dutxes i lavabos) així com de l'aigua de pluja, que després es reutilitzaran per a les cisternes dels vàters.

A més, la instal·lació comunitària de preescalfament d'aigua calenta sanitària es durà a terme mitjançant plaques solars tèrmiques que s'instal·laran a la coberta superior, i s'ha previst la producció d'electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques.

Construcció en dues fases

El projecte de construcció d'aquest immoble l'ha redactat l'arquitecte Xavier Pous del despatx Arquitectura i Disseny Mataró, SL.

La seva edificació s'està duent a terme en dues fases: actualment, l'empresa Ferros Iluro, SL, està aixecant l'estructura de l'immoble. La segona fase es posarà a licitació aquest mateix mes, i consistirà en la construcció de la resta de l'edifici, inclòs l'aparcament.

Les obres van començar l'octubre de 2005, i està previst que finalitzin el primer semestre de 2008. El pressupost d'aquest projecte és de 3.568.00 euros.