Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'artista mataroní Marc Prat signa el cartell de Les Santes 2007

Escoltar

L'artista mataroní Marc Prat signa el cartell de Les Santes 2007

La Comissió d'Imatge i Comunicació de Les Santes 2007 del Patronat Municipal de Cultura (PMC) ha escollit l'artista mataroní Marc Prat per fer el cartell de la Festa Major d'enguany. Dilluns es va presentar en el Plenari de la Festa Major i ahir el president del PMC el va presentar en roda de premsa juntament amb l'artista.

Marc Prat ha escollit com a motiu principal de la seva obra el dibuix de la mà d'en Robafaves, que apareix molt gran, recordant la visió que en pot tenir un infant. L'artista ha seguit una tècnica que coneix i domina molt bé, i en la que es basa gran part de la seva obra: el dibuix en carbó, utilitzant aigua i altres pigments per donar vida al quadre. El cartell es caracteritza pels colors foscos on hi destaca el color vermell de la paraula "Les" del nom de les festes: Les Santes.

El tradicional cartell de Les Santes identifica la Festa Major de Mataró i es reprodueix en els programes i les samarretes. Les aplicacions del cartell per reproduir-se en els diferents suports les treballarà el dissenyador gràfic Roger Armengol.

Per segon any consecutiu el cartell es remunera amb 2.000 €. La decisió la va prendre l'any passat la junta del PMC arran d'una proposta de la Comissió d'Imatge de Les Santes.

La mateixa Comissió també va escollir el fotògraf que farà el seguiment fotogràfic de Les Santes d'enguany, Isaac Benito, que exposarà la seva particular visió de la Festa Major a l'Ateneu de la Caixa Laietana l'estiu que ve.

Marc Prat (Mataró, 1971)

Marc Prat ha cursat estudis d'Història, Filosofia i Història de l'Art a la Universitat Autònoma de Barcelona, així com estudis de Magisteri, especialitat en Educació Musical, a la Universitat de Barcelona. A l'Estudi de Música Moderna de Granollers ha estudiat música i baix elèctric.

Des de l'any 1995 exerceix com a professional en el camp de la pintura i el gravat, combinant aquesta activitat amb el contrabaix i el baix elèctric. Toca assíduament amb diverses formacions de jazz i música experimental, com el grup Soma.planet, i acompanya a músics com Marc Parrot o, fins ara, Lluís Llach.

Exposicions individuals:
2005 A la Sala d'Art Caixa Laietana de Vilassar de Dalt.
2004 Exposició "Shirshasan" al Museu de Càntir d'Argentona.
Espai Hartmann de Mataró.
2003 Exposició "Perspectives" a l'Espai f del Patronat Municipal de Cultura de Mataró.
Diàlegs Galeria d'Art de Mataró.
2002 Arcàdia Cafè Cultural de Mataró.
2001 Das Andere de Mataró.

Exposicions col·lectives:
2006 Artista seleccionat a la Mostra de Pintura Jove de Sant Lluc 2006.
"I. Jordà-E. Novellas-M. Petit-M. Prat" a la Sala d'exposicions de l'Associació Sant Lluc, al Casal Nova Aliança de Mataró.
2005 "Novellas-Petit-Prat" al Centre Cultural de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt.
2004 Artista seleccionat a la Mostra Col·lectiva Sant Lluc de Mataró.
2003 Artista seleccionat a la 2a Mostra d'Art Jove de Mataró.
Artista seleccionat a la Mostra de Pintura Jove de Sant Lluc 2006 de Mataró.
2002 "Mostrart" d'Argentona.
"Papers" de la Galeria Diàlegs de Mataró.
2001 Col·lectiva de la Galeria Art Centre de Mataró.
Artista seleccionat a la 1a Mostra d'ARt Novell de Mataró.
1997 "Prat-Ramoneda" a la Sala Underground de Mataró.

Premis i distincions:

2006 "Claustre X61", obra seleccionada per l'Ajuntament de Mataró com a felicitació de Nadal.
2005 Guardonat com dins del tres millors artistes de la Mostra Col·lectiva Sant Lluc 2005.
2003 Guanyador de la 2a Mostra d'Art Jove del Patronat Municipal de Cultura de Mataró.
2002 Finalista del I Premio de Arte On-line Marc3art.
Seleccionat per fer una pintura mural, "Base X4" a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

Isaac Benito (Mataró, 1976)

Ha cursat estudis d'arts aplicades, il·lustració i disseny gràfic a l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona; estudis d'aerografia a l'Escola Joso Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona i ha realitzat un curs de Fotografia Digital adscrit a l'Escola de Fotografia i Disseny de Barcelona (IDEP). Ha participat en diverses exposicions col·lectives organitzades per l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona i en l'exposició "Non serviam/Els Dimonis del Llimoner", convidat pel grup d'artistes Els Dimarts del Llimoner de Mataró, i que ha itinerat per Casavells, Pineda de Mar i Argentona.