Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les comparses de Mataró participen en diverses festes majors de Catalunya

Escoltar

Les comparses de Mataró participen en diverses festes majors de Catalunya

Aquest mes de setembre passat la Família Robafaves i d'altres comparses de la ciutat han sortit de Mataró per participar en festes majors de gran rellevància dins del calendari festiu de Catalunya, com són les de la Mercè a Barcelona i les de Sant Miquel a Lleida.

El dissabte 22 de setembre, els Nans van mostrar al públic els seus balls propis dins del Mercèdansa Maresme, que és la mostra de danses tradicionals catalanes de la Mercè i que aquest any ha comptat amb la comarca del Maresme com a convidada. Al matí els Nans van ballar a l'avinguda de la Catedral, i a la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. L'endemà, el diumenge 23, la Família Robafaves, els Nans i els flabiolaires, l'Àliga i els Ministrils, el Drac, el Dragalió i els seus tabalers van participar a la cercavila de la cavalcada dels convidats, que cada any recorre els carrers del centre històric de Barcelona. Aquest any la cavalcada estava dedicada a racons de la Mediterrània, i juntament amb les comparses de Mataró hi havia figures d'altres poblacions del Maresme i també de Sícilia, Sardenya, Corfú, les Illes Balears i del Marroc.

El dissabte 29, la Família Robafaves (en Robafaves, la Geganta, el Maneló i la Toneta) van viatjar fins a Lleida per participar en el seguici popular de les festes de tardor, per Sant Miquel. D'aquesta manera els Gegants de Mataró tornaven la visita que els gegants de Lleida van fer a la capital del Maresme aquestes últimes Santes, i que van ser els protagonistes de la Postal de Gegants.

En les dues sortides les comparses de Mataró van anar acompanyades de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i del regidor de Cultura, Sergi Penedès.

També el dia de Sant Miquel, dins dels actes de la Festa Major del barri de la Barceloneta de Barcelona, les Diablesses, el Drac i els seus respectius tabalers van participar en la Mostra de Foc i el correfoc. A més a més, la Momeroteta, el dia 19 de setembre, també va participar en la cercavila petita de les festes de Santa Tecla de Tarragona, actuant com a padrina del Bou petit de la ciutat.