Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica signa convenis de col·laboració amb dos entitats comercials de la ciutat

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica signa convenis de col·laboració amb dos entitats comercials de la ciutat

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) col·laborarà en el desenvolupament dels plans de dinamització comercial impulsats per la Unió de Botiguers i l'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró.

La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, va signar ahir dos convenis de col·laboració amb aquestes entitats per dur a terme les actuacions de dinamització previstes durant el 2007. Per part de les entitats, han signat els respectius convenis el president de la Unió de Botiguers, Salvador Floriach, i el president de l'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró, Jordi Llargués.

El conveni amb la Unió de Botiguers estableix que l'IMPEM subvencionarà l'entitat amb 63.000 euros per a aquest 2007, i l'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró rebrà 12.000 euros.

A més, l'institut municipal prestarà a les entitats signants l'assessorament tècnic necessari per definir i implementar les estratègies comercials que s'acordin anualment de manera consensuada. L'IMPEM també gestionarà i farà d'intermediari en les demandes o problemàtiques de les entitats que afectin a altres serveis de l'Ajuntament. En el cas de la Unió de Botiguers, el conveni preveu també cedir a l'entitat la utilització de l'Espai firal del Parc Central i l'Oficina de fires per als actes que així ho requereixin.

Per la seva part, la Unió de Botiguers es compromet a destinar la subvenció municipal al pla de dinamització comercial de la pròpia entitat i dels eixos comercials Comerç Mataró Centre, Cerdanyola Comercial, Comerç Rocafonda i la Gran Botiga, aprovat per l'associació per aquest any. L'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró haurà de destinar l'ajut econòmic al programa d'actuacions contemplat pel pla de dinamització comercial que ha dissenyat i aprovat la mateixa entitat. Les entitats hauran de justificar les accions realitzades mitjançant la presentació a l'IMPEM d'una memòria detallada i la corresponent liquidació econòmica.

Per concretar el marc de col·laboració es crearà una comissió mixta de seguiment de cadascun dels convenis, que es reunirà al menys un cop cada trimestre. Entre altres qüestions, les dues entitats es comprometen a participar en les accions formatives destinades a la millora de la gestió del negoci i la capacitació professional dels treballadors del sector que es pactin en les comissions de seguiment, i també a les accions de conciliació que es determinin en el marc de la responsabilitat social de les organitzacions.

Els convenis tenen vigència fins a 31 de desembre de 2007.

L'IMPEM col·labora amb altres entitats comercials i turístiques de la ciutat a través de la convocatòria anual de subvencions, amb una dotació econòmica addicional de 20.000 euros.