Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Educació forma els futurs delegats i delegades dels centres de secundària

Escoltar

L'Institut Municipal d'Educació forma els futurs delegats i delegades dels centres de secundària

L'Institut Municipal d'Educació ((IME) ha organitzat dos cursos formatius per a delegats i delegades dels centres de secundària de Mataró. Els tallers es van programar per novembre i desembre i donat la gran participació se n'han programat dos mes per a gener i febrer.

Els delegats són els representants de la classe davant dels professors i l'equip directiu i tenen dret a ser atesos i escoltats per qualsevol membre de la comunitat educativa. Són elegits democràticament pel conjunt de l'alumnat del grup i, a més de representar-los, els informen de les propostes i resolucions del Consell educatiu.

Aquests tallers, que porten per nom "Què vol dir ser delegat i delegada?", tenen per objectiu promoure la participació dels joves i formar-los perquè coneguin les seves funcions, els drets i deures i els canals que han d'utilitzar per transmetre les seves demandes dins el centre educatiu i fora. Els cursos també permeten que els delegats i delegades dels diferents centres de secundària de Mataró es reuneixin i es posin en contacte per intercanviar experiències.

Els cursos són gratuïts i es faran els següents dies a la sala de conferències de l'IES Miquel Biada (avinguda de Puig i Cadafalch, 89-99):

. Curs adreçat als alumnes de primer cicle d'ESO (1r i 2n)
Dies: 12 i 19 de gener
Horari: de 14 a 17 h

. Curs adreçat als alumnes de segon cicle d'ESO (3r i 4rt)
Dies: 26 de gener i 2 de febrer
Horari: de 14 a 17 h

El passat novembre es van fer dos tallers més. Els dies 22 i 24 de novembre es va fer un curs per als de primer cicle en el qual hi van participar 41 alumnes i el 29 de novembre i 1 de desembre es va fer per als de segon cicle, on s'hi van formar 40 joves més. En aquesta primera edició hi van participar delegats i delegades d'Escoles Freta, IES Alexandre Satorras, IES Miquel Biada, IES Pla d'en Boet, IES Puig i Cadafalch i IES Thos i Codina.