Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maresme Digital TV comença les seves emissions en TDT

Escoltar

Maresme Digital TV comença les seves emissions en TDT

Les emissions en forma de prova pilot iniciades avui donaran pas a les regulars el proper 8 de gener. El Consorci Digital Mataró-Maresme preveu la cobertura de gran part del territori al llarg de 2008 i 2009. Maresme Digital TV s'ha convertit en la primera televisió pública local de Catalunya en emetre en Tecnologia Digital Terrestre (TDT), després de Barcelona TV. El president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Baron, els alcaldes que integren el consorci i el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Albert Sáez, han protagonitzat aquesta tarda a Mataró l'acte de l'inici de les emissions de Maresme Digital TV en forma de prova pilot.

L'acte ha tingut lloc a les 18 hores al Centre Cívic Pla d'en Boet de Mataró, seu dels estudis de Maresme Digital TV. La nova televisió digital pública del Maresme neix amb vocació de servei públic i oberta a la participació; la innovació, l'objectivitat i el rigor són els principis fundacionals del nou canal que produirà en alta definició i comptarà amb un estudi virtual i càmeres mecanitzades entre altres avenços tecnològics.

El Consorci Digital Mataró-Maresme, impulsor de Maresme Digital TV que emet des d'aquesta tarda pel canal 24 de la TDT, considera prioritària la necessitat d'arribar a tothom. Tot i que, de moment, la televisió es podrà veure a Mataró i als municipis del voltant mitjançant el centre emissor de Cabrils-Mataró (Montcabré) i el seu web www.maresmedigital.tv el consorci preveu arribar a gran part del territori al llarg de 2008 i 2009.

Les emissions han començat amb el missatge institucional en motiu del la Diada de l'11 de setembre. Tot seguit, s'ha donat pas a un vídeo de dues hores que inclou reportatges del Maresme produïts per la Corporació Catalana de Televisió (CCRTV). Aquest vídeo es podrà veure al llarg d'aquests mesos de proves i també la informació actualitzada del temps i de l'actualitat de la comarca.

El Consorci Digital Mataró-Maresme l'integren 13 municipis entre Mataró i el Baix Maresme. El nou canal de TDT local crearà sinergies entre tots els mitjans públics mitjançant la XAM (Xarxa Audiovisual del Maresme) mitjançant la qual compartiran continguts. Maresme Digital TV, que es podrà veure en multiformat (TDT, Web, TV IP, Mòbil) ha signat recentment convenis amb la CCRTV i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (XTVL) per compartir tecnologia i continguts respectivament.