Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura l'escola bressol Els Menuts

Escoltar

Mataró inaugura l'escola bressol Els Menuts

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, tenen previst inaugurar demà dissabte la nova escola bressol Els Menuts, la setena de titularitat municipal. El centre, que va començar a funcionar el passat dia 8, està situat a la cantonada dels carrers de Francisco de Herrera i de Don Quixot, a l'àmbit de Cal Collut-Escorxador

Està previst que l'acte d'inauguració comenci a les 12.30 hores i estarà amenitzat pel grup d'animació "Pentinant el gat".

La nova escola bressol

La nova escola bressol suposa la posada en marxa a la ciutat de 107 places públiques de 0 a 3 anys. De moment, s'han inscrit al centre 90 alumnes.

El nou centre ocupa l'edifici modernista de l'antic escorxador que antigament estava destinat a la triperia, obra de l'arquitecte Melcior de Palau que s'ha rehabilitat i ampliat amb una edificació annexa. D'aquesta manera, l'escola té dues zones diferenciades.

La superfície edificada de l'escola bressol és de 775,48 m2 i el pati ocupa 275 m2.

L'accés a l'escola es fa pel carrer de Francisco Herrera a través d'unes rampes i escales que condueixen a l'entrada del centre, situada a l'edifici modernista. En aquest edifici rehabilitat hi ha un vestíbul, un ascensor adaptat, una sala de professors, una sala polivalent, un magatzem, una sala per deixar-hi cotxets, una sala per a l'administració, un lavabo adaptat, una dutxa, un vestidor amb lavabos, un menjador-office, un distribuïdor, una bugaderia, una sala de neteja i una sala d'instal·lacions. En total, té una superfície útil de 215,11 m2.

L'edifici destinat a les aules, que és l'annex de nova construcció, té una superfície útil de 482,08 m2. Hi ha 7 aules: 1 per a lactants, 3 per a nens d'1 a 2 anys, i 3 per a nens de 2 a 3 anys. Totes elles tenen sortida directa al pati i llum natural. En aquest edifici també hi ha un ascensor adaptat, un passadís, un lavabo per a mestres, 3 vestíbuls, un per cada grup d'aules, 3 magatzems, una zona d'aigua, una biberoneria i un porxo que dóna al pati.

L'aula de lactants té un espai tancat equipat per preparar biberons, i un dormitori amb un bressol per nen. La resta d'aules estan connectades entre sí. El dormitori és comú i també es disposa d'una zona per preparar berenars.

El pati s'ha dissenyat de tal manera que es pugui abastar visualment tot l'espai des de qualsevol punt del mateix. Té un sorral, diferents àrees de joc i una àrea delimitada per als infants més petits. També hi ha un lavabo i un magatzem.

Les obres, que van ser adjudicades a l'empresa Constructora e Inmobiliaria de Solsona, SA (CISSA), han tingut un cost d'1.360.696 euros per la construcció de l'edifici i urbanització dels entorns, i de 120.000 € per la dotació d'equipament i mobiliari.

La construcció i posada en marxa de l'escola bressol ha tingut cofinançament europeu, amb 400.000 euros rebuts dels fons FEDER, i una subvenció del Departament d'Educació de la Generalitat de 535.000 euros per la creació de les 107 noves places.