Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recorda les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil

Escoltar

Mataró recorda les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va assistir ahir a l'acte de reconeixement a les víctimes dels bombardejos que van caure a Mataró durant la nit del 3 de desembre de 1938, en plena Guerra Civil. Aquest homenatge a totes les víctimes, es va personalitzar en la figura de la mataronina Paquita Pla i Bosch, ferida en una cama durant el bombardeig. Paquita Pla i Bosch va rebre personalment el reconeixement públic al seu sacrifici i afany de superació que li van permetre refer la seva vida malgrat les seqüeles de les bombes.

L'Ajuntament va aprovar per unanimitat en el Ple de novembre una proposta de resolució presentada per tots els grups municipals per adherir-se i donar suport a aquest reconeixement a les víctimes dels bombardejos.

Durant l'acte, que va tenir lloc al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc Central, es van projectar dos vídeos de la Guerra Civil i la historiadora Margarida Colomer va donar una  conferència: "Bombardejos durant la Guerra Civil a Mataró". A més, es van sentir havaneres interpretades pel Grup d'Havaneres "Vol de Gavines".

L'organització va córrer a càrrec del Casal de la Gent Gran del Parc, el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, el Grup de Memòria històrica de la Gent Gran, el Grup d'Història del Casal, els Marxaires Mataró-Canigó i el Museu del Gènere de Punt, Fundació Jaume Vilaseca amb el suport de l'Ajuntament.