Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera reunió del Consell Assessor i Consultiu del Consorci Digital Mataró-Maresme

Escoltar

Primera reunió del Consell Assessor i Consultiu del Consorci Digital Mataró-Maresme

El Consell Assessor i Consultiu del Consorci Digital Mataró-Maresme s'ha reunit per primera vegada aquest migdia a Mataró a la seu del Consell Comarcal del Maresme per conèixer el pla d'actuació, pressupost i calendari d'execució del primer canal públic local de Televisió Digital Terrestre (TDT) del Maresme. La reunió ha estat presidida pel president del Consorci, Joan Antoni Baron.

El Consell, constituït avui de manera oficial, ha ratificat el nomenament de Jordi Marín com director gerent del Consorci Digital Mataró-Maresme i també la designació de Mataró Audiovisual com l'organisme encarregat de l'explotació del canal que es preveu entri en funcionament el proper 11 de setembre.

El Consorci també ha presentat al Consell el pressupost d'enguany que és de 747.500 euros de despesa corrent, procedents de les aportacions dels diferents ajuntaments. A més, el Consorci comptarà amb una inversió 1.000.000 d'euros, finançada a llarg termini, que es destinarà a la creació d'una plataforma multicanal per produir continguts per a TV, TDT, tecnologia IP o TV Mòbil que compartiran els municipis membres del Consorci.

Participació dels grups socials i polítics


Tal i com contempla el reglament del Consorci, el Consell l'integren els grups socials i polítics del territori, les entitats representatives de la comarca i cinc professionals de reconegut prestigi als mitjans de comunicació per permetre la seva participació en la gestió del servei públic de TDT. Aquesta composició va ser aprovada per unanimitat el passat 21 de febrer en la primera reunió plenària del Consorci Digital Mataró-Maresme.

Esteve Terradas (PSC), Sergi Penedés (ERC), Joan Lleonart (ICV), Susanna Romero (CIU) i Miquel Cuadros (PPC) com a representants dels principals Grups Municipals; Josep Lluis de Gabriel (FAGEM), Núria Anglès (CCOO), Joaquim Calvo (EUM), Antoni Pous (Omnium) i Silvestre Moreno (Confav) per part de les entitats representatives de la comarca; i Oriol Ferran, Saül Gordillo, Joan Catà, Eva Joan i Pitu Abril, com a professionals dels mitjans de comunicació, integren el Consell Assessor i Consultiu del Consorci Digital Mataró Maresme. El Consell es reunirà anualment.