Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA adequa les oficines de la nau de Vallveric que acull el TecnoCampusMataró 1.0

Escoltar

PUMSA adequa les oficines de la nau de Vallveric que acull el TecnoCampusMataró 1.0

Són 15 oficines que allotjaran la Fundació TecnoCampus, la Fundació TIC i Salut i empreses relacionades amb les tecnologies i la innovació. L'objectiu és constituir la versió 1.0 del parc tecnològic TecnoCampusMataró. Promocions Urbanístiques de Mataró, SA va promoure la construcció de l'edifici, que va concloure a finals de 2006, i actualment s'encarrega de l'adaptació dels interiors de les oficines.

Les feines d'adequació interior de les oficines comprenen les divisions internes dels locals, les instal·lacions elèctriques, de climatització i de telecomunicacions, pavimentació, treballs de fusteria i pintura, així com la resta d'instal·lacions generals necessàries per tal que les empreses puguin iniciar la seva activitat.

Es preveu que aquests treballs estiguin totalment finalitzats el proper mes d'octubre, tot i que les empreses podran traslladar-se a les oficines a partir del 30 de setembre de 2007.

La inversió necessària per fer l'adequació interna de les oficines és de 650.000 €, que són finançats per PUMSA.

Ocupació de les oficines

A l'edifici empresarial de Vallveric es crearà una primera versió del futur parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró, que s'està construint a El Rengle. Així, les empreses de base tecnològica i de la innovació que s'estableixin a l'immoble podran traslladar la seva activitat al parc tecnològic un cop finalitzada la seva construcció, prevista per l'any 2010.

Les 15 oficines són de lloguer, per un període de quatre anys prorrogable, allotjaran 9 empreses relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que han estat escollides per concurs. Aquestes empreses són les següents:

 • Know-how Technologies, SL (Bitlonia.com)
 • Integraciones Digitales Gold, SL
 • Everis Spain, SL
 • Sedna Engineering, SL
 • Sinera Networks, SL
 • Melcart Projects, SL
 • Plan 3
 • Zen Programari Lliure i Xarxes SLL
 • Working Maresme, SA

A més, tres d'aquestes oficines es reserven per a la ubicació de la Fundació Tecnocampus, que n'ocuparà una, i la Fundació TIC i Salut, que n'ocuparà dues.

Pel que fa a les tres oficines restants, han quedat lliures un cop resolt el concurs, de manera que s'ha constituït una llista d'espera d'empreses interessades en instal·lar-s'hi.

Valoració del concurs

Per a l'adjudicació de les oficines que no es destinen a les fundacions Tecnocampus i TIC i Salut, es convocà un concurs el passat mes d'abril al qual es van presentar un total de 10 empreses. La valoració de les ofertes ha tingut en compte:

 • La incorporació d'elements innovadors i millores tecnològiques en la seva activitat (30%).
 • L'impacte de l'activitat de l'empresa sobre el territori (25%).
 • El desenvolupament d'activitats R+D+i (20%)
 • La col·laboració amb l'àmbit institucional, universitari i empresarial (15%).
 • Altres aspectes com la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) o els projectes procedents de la Incubadora d'empreses de l'IMPEM (10%).

Els locals s'han adjudicat tenint en compte la puntuació obtinguda per cada empresa, segons els criteris citats en les bases del concurs.

També naus industrials

L'edifici empresarial de Vallveric té una superfície total construïda de 8.205 m2, i es distribueix en dues plantes subterrànies, planta baixa i dos pisos. A més de les 15 oficines, allotja 9 naus industrials, tant de venda com de lloguer, que es destinen a reallotjar quatre empreses afectades per diferents planejaments urbanístics de Mataró.

L'edifici també té diferents espais comunitaris que donaran servei a les empreses que s'hi instal·lin, i un aparcament amb un total de 47 places de lloguer, i que ocupa les dues plantes subterrànies.