Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA adquireix part de Can Sisternes per a la seva rehabilitació

Escoltar

PUMSA adquireix part de Can Sisternes per a la seva rehabilitació

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) va signar dijous passat, 24 de maig, l'escriptura per a l'adquisició d'una part de Can Sisternes amb un dels quatre propietaris de l'immoble, situat al carrer de Sant Simó 17-19, així com de part dels edificis contigus 15 i 15 bis del mateix carrer. L'objectiu és rehabilitar i conservar Can Sisternes, qualificat amb el nivell de protecció A dins el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró, i adequar-lo a habitatges i locals.

Aquest edifici catalogat, format per planta baixa més dues plantes pis, es troba actualment en mal estat de conservació, i la seva rehabilitació suposa una forta inversió.

L'actuació prevista per PUMSA en aquest immoble es basa en un projecte consensuat amb l'Ajuntament que contempla la substitució dels edificis no catalogats i la rehabilitació d'aquells inclosos en el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic per adequar-lo a habitatges i locals en planta baixa.

Característiques de l'acord

Mitjançant aquesta signatura, PUMSA adquireix, a més d'una part de l'immoble catalogat, part dels dos edificis contigus situats al carrer de Sant Simó 15 i 15 bis ja que, per la configuració de tot el conjunt d'edificis, era necessari la seva compra per poder executar les obres de rehabilitació de Can Sisternes.

En concret, PUMSA ha comprat una part de Can Sisternes; el local en planta baixa i l'habitatge de la tercera planta de l'edifici del carrer de Sant Simó 15 bis; i els habitatges de la primera i tercera planta  de l'edifici del carrer de Sant Simó 15.

PUMSA està actualment en converses amb els propietaris restants dels edificis del carrer de Sant Simó 15, 15 bis i 17-19, per arribar a un acord per procedir a la rehabilitació integral del casal.