Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA comença la construcció del nou edifici de negocis al sector del Rengle

Escoltar

PUMSA comença la construcció del nou edifici de negocis al sector del Rengle

L'immoble es destinarà a empreses que desenvolupin activitats relacionades amb la innovació, el coneixement, la formació i les tecnologies, i també a aquelles afectades per processos urbanístics. PUMSA promou la seva construcció, que s'ha iniciat aquest mes de juny i està previst que finalitzi el juny de 2009.

El nou edifici terciari es situa a l'illa 3 del Rengle, a tocar del parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró (TCM). El solar queda delimitat pels carrers de la Tordera i de Caldes d'Estrac, el passeig de la Marina i la calçada lateral de la carretera de Barcelona (N-II).

L'immoble tindrà quatre plantes per sobre rasant i dues en soterrani, on PUMSA construirà un aparcament.

En conjunt, serà un edifici singular, ja que les plantes baixa i primera es construiran a tota la base del sòl, mentre que les plantes segona i tercera ocuparan el perímetre de les plantes inferiors, deixant enmig una plaça interior.

La superfície total a construir és de 30.380 m2, i la inversió prevista és de 19.665.783 euros. L'empresa que s'encarrega de la seva construcció és FCC Construcción, SA, seguint el projecte del despatx d'arquitectura Manuel Ruisánchez Arquitectes, SL.

Les obres han començat amb les feines prèvies de prospecció geològica, i aquest mes continuaran amb el moviment de terres i la construcció de l'edifici.

Empreses adjudicatàries

PUMSA va convocar un concurs l'any 2005 per escollir les empreses que s'instal·laran a l'edifici de El Rengle. Es van presentar 16 empreses al concurs, una de les quals va renunciar abans de l'adjudicació. De les 15 restants 4 han optat per no emplaçar-se en aquest immoble. Així, les empreses que s'instal·laran finalment al nou edifici de negocis seran:

- Consultors D'emas, SL
- Antonio Leiva de la Torre
- Master Disseny, SCP
- Aplicacions Industrials i de Disseny Avançades, SL
- AE Fiscal Maresme, SL
-Güell Consulting Technologies, SL
-RM Ràdio, SA
-Star Textil, SA
-MD Soluciones de Identificación, SA
-Grup Cecassa Assessors, SL
-Sedna Engineering, SL

Per a l'adjudicació del concurs es va tenir en compte l'oferta econòmica i el tipus d'activitat a implantar. Pel que fa al tipus d'activitat de les empreses, es va prioritzar les que realitzen una tasca afí al parc tecnològic TecnoCampusMataró. Es tracta, doncs, d'activitats amb valor afegit que es desenvolupen a diversos sectors empresarials, però que tenen vincles d'aplicació a l'àmbit universitari, la investigació i les noves tecnologies.

En segon terme, també es van valorar aquelles empreses que es troben afectades per processos de desenvolupament urbanístic de la ciutat.

Desenvolupament del Rengle

El Rengle és un dels sectors de la ciutat que es troba en ple procés de creixement i millora. Aquest àmbit, integrat dins l'estructura del front de mar, inclourà zones terciàries, 387 habitatges, espais lliures públics i privats i un excel·lent sistema viari d'accés i circulació, amb 2.650 places d'aparcament.

Aquestes actuacions es concreten al Pla de Millora Urbana (PMU) del Rengle, aprovat definitivament per la Generalitat de Catalunya al març de 2006. L'àmbit del PMU comprèn tres illes de sòl urbà situades entre l'avinguda del Maresme, el passeig del Rengle, el passeig de Marina i els carrers de Cabrils, de Caldes d'Estrac i de Tordera.

Les tres illes afectades estan al costat de l'illa que ocuparà el parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró, i dins el projecte d'urbanització del sector del Rengle que duu a terme PUMSA. La superfície total afectada pel PMU és de 77.554 m2.