Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA comença l'enderroc de les naus situades al sector d'Iveco-Renfe-Farinera/Veïnat de Valldeix

Escoltar

PUMSA comença l'enderroc de les naus situades al sector d'Iveco-Renfe-Farinera/Veïnat de Valldeix

L'entitat municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA, (PUMSA) va iniciar la setmana passada l'enderroc d'una part de les edificacions del sector d'Iveco-Renfe-Farinera/Veïnat de Valldeix. Està previst que aquesta intervenció finalitzi a l'estiu.

Els edificis objecte d'enderroc són, d'una banda, un immoble situat al xamfrà entre el carrer de Juan de la Cierva i l'avinguda del Maresme, que és propietat de PUMSA. A l'edifici, de 400m2 de superfície, antigament hi havia una residència geriàtrica.

De l'altra, també s'enderrocarà part d'unes naus de l'antiga empresa Iveco, formades per quatre edificis industrials units entre sí en una superfície de 18.196 m2.

Copcisa, SA, és l'empresa encarregada dels enderrocs. La intervenció té un import d'adjudicació de 625.000 euros en total, i està previst que finalitzi el proper mes de juliol.

Àmbit Iveco-Renfe-Farinera/Veïnat de Valldeix

El desenvolupament del sector Iveco-Renfe-Farinera/veïnat de Valldeix el gestiona PUMSA com administració actuant des del passat 9 de setembre de 2003 per acord del Ple de l'Ajuntament de Mataró.

El 13 de juliol de 2005, PUMSA va constituir la societat d'economia mixta Porta Laietana, SA, formada per l'entitat municipal i Iluro Residencial, SL, del grup Copcisa. Aquesta societat gestionarà les finques de la seva propietat dins del sector.

El passat 11 de desembre, la Junta de Govern va aprovar inicialment el Pla de Millora Urbana per al sector discontinu Iveco-Renfe-Farinera/veïnat de Valldeix, que afecta a una superfície total de 102.526 m2.

L'àmbit d'Iveco-Renfe té forma triangular i es troba situat entre l'avinguda d'Ernest Lluch, l'avinguda del Maresme i els espais ocupats per l'activitat de Renfe. Pel que fa a la fàbrica de la Farinera, està ubicada a l'illa definida per la ronda de Barceló, l'avinguda del Maresme, el carrer dels Germans Thos i Codina i el carrer de Josep Abril.

En aquests àmbits, es preveu la construcció de 1.237 habitatges, dels quals 839 seran de renda lliure i 398 protegits (més del 32%). A més, es crearà un parc lineal que s'estendrà entre el futur parc tecnològic TecnoCampusMataró i la ronda de Barceló; un edifici terciari/comercial; una escola de primària i una escola bressol, un centre d'atenció primària i un equipament de caràcter cívic, que se sumarà a l'equipament comunitari que resultarà de la reconversió de les naus de la Farinera.

En quant al veïnat de Valldeix, està situat a tocar de la riera de Can Soler, davant de la urbanització de Can Marquès. Es preveu la transformació de la nau existent en equipament públic, d'acord a la modificació del Pla General, on està previst reubicar el Servei de Manteniment de l'Ajuntament. La restitució paisatgística de la zona permetrà vitalitzar els itineraris existents (camí de Lorita, eix Valldeix), i es planteja la canalització del torrent que passa pel sector per garantir el correcte accés als espais lliures.

Del conjunt del veïnat de Valldeix, 9.003 m2 de superfície estan inclosos dins el Pla de Millora Urbana del sector Iveco-Renfe-Farinera/veïnat de Valldeix.